Petitchef

Fondant pentru modelat


Astazi am facut o buturuga pe comanda. Si am vrut sa-i fac niste ciupercute din fondant, pe care l-am preparat asa:

o lingurita de miere zaharisita (exact acea lingurita mica din poza), cateva picaturi de zeama de lamaie, zahar pudra. Nu am folosit tot zaharul din acea punga, ci pe jumatate. 

Am amestecat la inceput mierea cu zeama de lamaie pana cand au devenit ca o pasta impreuna, apoi am adugat zahar, cate putin, pana cand am inceput sa-l modelez in mana si nu s-a mai lipit foarte tare de degete. Toate ingredientele au fost la temperatura camerei.

Din aceasta pasta puteam face si alte figurine, colorate chiar (am in casa coloranti alimentari) dar deocamdata m-am multumit cu ciupercutele albe, asa cum a iesit fondantul in culoarea lui naturala.

Buturuga mi-a iesit asa:








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fondant, glazura fondanta
Fondant, glazura fondanta
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura turnata cu branza
Prajitura turnata cu branza
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gomboturi (galuste) cu prune
Gomboturi (galuste) cu prune
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: