Friptura de Turda

Friptura de Turda

Photobucket ... o alta reteta din cartea mea pretioasa scrisa de Radu Anton Roman. Mi-am adus si eu aportul, in sensul ca am lasat carnea la "imbaiat" in lapte, peste noapte, ca sa se fragezeasca. Si bine am facut! ;)
Photobucket Pentru friptura de Turda avem nevoie de cotlete de porc cu tot cu chenarul de sorici. se gasesc la Auchan de ex. Eu le-am spalat, si le-am lasat toata noaptea in lapte, la rece.
A doua zi le-am scurs de lapte, le-am uscat cu un prosop de carpa, si le-am frecat cu sare, boia si piper, si le-am mai lasat 2 ore, sa se indulceasca, tot la rece.
PhotobucketPhotobucket Apoi le-am fript in ulei+untura, bine incinse, la foc mic, pe ambele parti, pana s-au rumenit cum trebuie. Adica slaninuta trebuie sa fie crocanta, si carnita moale.
Photobucket Am servit cu piure de cartofi si varza murata.
PhotobucketPhotobucket Sa ne fie de bine! :)

U Una ... alta ....

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.74/5, 39 voturi 5 comentarii

anonymous

F bunaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Sunt turdean asa ca nu am cuvinte. trebuie gustata negresit;este o friptura de vis. EXCELENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Super,ce mai poti spune

abuz

anonymous

Super, maine fac si eu.........imi lasa gura apa, ce mai poti sa spui

abuz

anonymous

Amintiri din copilarie

abuz