Friptura de Turda
... o alta reteta din cartea mea pretioasa scrisa de Radu Anton Roman. Mi-am adus si eu aportul, in sensul ca am lasat carnea la "imbaiat" in lapte, peste noapte, ca sa se fragezeasca. Si bine am facut! ;)
Pentru friptura de Turda avem nevoie de cotlete de porc cu tot cu chenarul de sorici. se gasesc la Auchan de ex. Eu le-am spalat, si le-am lasat toata noaptea in lapte, la rece. A doua zi le-am scurs de lapte, le-am uscat cu un prosop de carpa, si le-am frecat cu sare, boia si piper, si le-am mai lasat 2 ore, sa se indulceasca, tot la rece.

Apoi le-am fript in ulei+untura, bine incinse, la foc mic, pe ambele parti, pana s-au rumenit cum trebuie. Adica slaninuta trebuie sa fie crocanta, si carnita moale.
Am servit cu piure de cartofi si varza murata. 
Sa ne fie de bine! :) Una ... alta ....
Comentarii
anonymous
F bunaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
anonymous
Sunt turdean asa ca nu am cuvinte. trebuie gustata negresit;este o friptura de vis. EXCELENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonymous
Super,ce mai poti spune
anonymous
Super, maine fac si eu.........imi lasa gura apa, ce mai poti sa spui
anonymous
Amintiri din copilarie