Petitchef

Fursecuri fragede de post (2)

















Povesteam ieri, în prima parte, despre cât de grozav e aluatul cu bor?.
Amu? reiau doar ingredientele de acolo, pornisem s? scriu o singur? re?et? ini?ial, dar ar fi fost mai lung? decât sfânta zi de post!

Baza este teoretic:
- o can? bor?
- dou? c?ni ulei
- o nuc? drojdie
- sare
- f?in? cât cuprinde

Eu am folosit jum?tate de aluat pentru prima re?et? de floricele cu rahat, cealalt? jum?tate pentru aceasta cu adaosuri.

Deci, pentru 50 de fursecuri:
- jum?tate can? de bor?
- un sfert can? de ulei
- un sfert pachet de margarin?
- un cub mic drojdie
- un praf sare
- o linguri?? zah?r
- 5 linguri f?in?

Am ad?ugat în plus:
- o mân? curmale t?iate m?runt
- 2 linguri nuc? m?cinat?
- 2 linguri fulgi cocos

Zah?rul, drojdia ?i o lingur? de bor? se omogenizeaz? bine, se adaug? o lingura de f?in? ?i se lasa la dospit maia.










Bor?ul, margarina, uleiul, sarea se înc?lzesc pu?in, se adaug? f?ina ?i maiaua crescut?, curmalele, nuca ?i cocosul, toate acestea se fr?mânt? bine. Instant aluatul acesta se desprinde de degete, semn c?-i gata etapa cu fr?mântarea.










Se las? la dublat volumul în spa?iu cald, se întinde foaie, se decupeaz? fursecuri, la mine stelu?e c? ningea cu g?leata duminica ce trecu, se coc pe tava acoperit? cu hârtie de copt, devin aurii, negru ?aurii, dup? 20 minute, cu condi?ia s? fie introduse în cuptorul bine încins, apoi coapte la temperatur? mic?.










O parte le-am pudrat cu zah?r, o parte le-am desenat cu ciocolat? topit?.










Mie-mi plac când nu mai sunt calde la micul dejun fie cu ceai, fie cu lapte de soia in aste zile.

Dar, am spus deja in prima parte, am avut 100 de furescuri (jumatate florile de ieri) f?r? sare, pe care nu le-am putut d?rui, situa?ie în care le-am mâncat ?i dimine?a ?i la prânz ?i seara !





Video sugerat

YouTube

Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Fursecuri 3 ingrediente
Fursecuri 3 ingrediente
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
6 porții
22 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Fursecuri fragede cu ciocolata
Fursecuri fragede cu ciocolata
15 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Fursecuri fragede
Fursecuri fragede
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Retete de postRetete de postSalate de postSalate de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: