Marlenka
Sa purcedem :) pt foi, am folosit cantitatile de la foile prajiturii Medovnik cu deosebirea ca 400g de faina de la Medovnik, au fost 300g faina + 30g cacao de buna calitate+ 70g amidon. Procedeul si restul ingredientelor este acelasi. Se coc 5 foi, cea mai urata se faramiteaza.
Grosimea foilor in comparatie cu lama unui cutit.
Crema:- 400ml dulce de leche (conserva de lapte condensat este fiarta in multa apa vreme de 2 ore sau intr-un borcan de sticla, care se poate fierbe, turnati laptele condensat si fierbeti borcanul in apa multa, pana ce compozitia isi schimba culoarea) + 250 ciocolata alba + 300g unt la temperatura camerei.
- intr-un bol curat turnati dulcele de leche si adaugati ciocolata alba taiata bucatele mici. Dati cate 20-30 de secunde la cuptorul cu microunde si amestecati bine.
*** Atentie cu ciocolata alba pt ca este foarte delicata, cu pasi mici o topim frumos, daca puneti dintr-o data 1 minut la cuptorul cu microunde, riscati sa se branzeasca, asa cu 20 de secunde per pas de incalzire e ok.
Vrem un amestec onctuos si fara cocoloase.:)
- se bate untul spuma, apoi lingura cu lingura, se adauga crema cu caramel.
- cand foile s-au racit se umplu cu crema, ungem inclusiv ultima foaie si-o presaram cu foaia faramitata. - se acopera cu folie de plastic, se preseaza (eu n-am presat si mai bine o faceam) si se lasa deoparte, la loc racoros (nu foarte rece) timp de 48 de ore

Dimineti insorite
Comentarii
Ioana
Mai bine ati da retetele cum trebuie ca sa nu strice lumea atatea ingridente aiurea.a iesit un aluatul pe care nu il poti intende pt ca e sfaramicios,nelegat si care se ia dupa suitor.
anonymous
Cred ca este foarte buna