Petitchef

Muschi de porc cu bacon, zucchini si ciuperci champignion

Muschi de porc cu bacon, zucchini si ciuperci champignion

Este o re?et? specifica nordului Italiei, la care eu, ca de obicei, am mai ad?ugat ceva. ?i anume, ciupercile champignion. Ca s? fie cât de cât mai apropiat? gustului nostru (dac? pot spune asta).

Ingrediente pentru 1 persoan?:
1 mu?chi de porc (circa 800g)
½ dintrun zucchini (pe care îl t?iem fâ?ii de aprox. 1 cm ?i alte buc??i le t?iem în "diagonal?")
10 ciuperci champignion proaspe?i (sau eventual, scoase dintro conserv?)
2-3 linguri de ulei de m?sline
½ lamaie (coaja ras? de la)
100 ml de vin alb sec
50 ml de cogniac de 5 stele
25 g unt
2 c??ei de usturoi, cur??a?i ?i zdrobi?i cu lama cu?itului.
2 crengu?e de rozmarin (1 la pr?jire, 1 pentru ornat)
sare ?i piper, dup? gust

Preparare:
Sp?l?m mu?chiule?ul de porc ?i îl degres?m bine. Îl ?tergem pe un prosop de hârtie ?i îl t?iem in felii, care s? nu fie mai mici decât l??imea feliei de bacon.


Fiecare buc??ic? de mu?chiule?, se învele?te întro felie de bacon. Înca odat? precizez ca acele buc??i de mu?chi s? aib? acea?i grosime ca ?i l??imea baconului!


Încingem o tigaie ?i punem un pic de ulei de m?sline la înc?lzit.


Când uleiul e încins, ad?ugam usturoiul, pentru a aroma uleiul ?i al preg?ti pentru preparatul final. S? nu-l lasati sa se ard?, c?ci astfel vom avea un gust amar în farfurie!


Când aroma usturoiului pr?jit s-a r?spândit în buc?t?rie, ad?ug?m mu?chiul de porc cu bacon.


L?s?m astfel mu?chiul la rumenit circa 2-3 minute, dup? care îl întoarcem pe partea cealalt?. Cei doi c??ei de usturoi, dup? ce s-au rumenit pe ambele p?r?i, îi scoatem pe a farfurie ?i-i p?str?m pentru "montaj".


Dup? ce întoarcem buc??ile de mu?chi, putem ad?uga ?i o crengu?? de rozmarin, pentru îmbun?t??irea aromei uleiului în care se pr?je?te.


Trebuie s? întoarcem carnea de atâtea ori, de câte ori avem nevoie, pentru ca ea s? fie bine p?truns? pe exterior (rumen?, dar în acela?i timp ?i moale la atingere). În acest stadiu, carnea este crud? în interior. A? putea s? tai o bucat? de mu?chi s? facem o investiga?ie pe aceast? tem?, dar mai bine m? crede?i pe cuvânt!


Când întradev?r consider?m c? am ajuns la rumenirea care e cea mai bun?, e timpul s? flamb?m carnea cu un cogniac foarte bun, ca s? se p?trund? aroma acestuia in carne!


OK! Am flambat carnea ?i acuma efectiv o scoatem din tigaie ?i o punem întro alt? tig?i?? mai mic?. Acum începem s? preg?tim prepararea termic? pentru p?trunderea ?i prepararea carnii ?i în interiorul ei. În tig?i?a mic?, turn?m vinul alb sec ?i l?s?m la un foc mic, s? "fiarb?" 4-5 minute, de fapt pân? când sosul de vin scade foarte mult.


În tigaia în care am pr?jit carnea, ad?ug?m pu?in ulei de m?sline, l?s?m s? se încing? ?i ad?ug?m ?i untul, pentru a da o arom? specific? ?i pentru a nu se ard? uleiul de m?sline folosit! Gustul va fi deosebit!
Ad?ug?m ?i zucchiniul t?iat - t?iem doar p?r?ile exterioare dovlecelului (al zucchiniului), mijlocul plin de semin?e al dovlecelului zucchini, îl putem arunca, a?a c?, jum?tate din el, partea verde, îl t?iem în fâ?ii de circa 1 cm grosime, cealalt? jumatate îl t?iem in diagonala feliei ?i ad?ug?m desigur ?i ciupercile sp?late bine, din conserv?.


Practic, acum mai facem o îmbun?t??ire a aromei produsului. Mai ad?ug?m un pic de cogniac (f?r? flambare) astfel încât, se va forma în ea un sos caramelizat, cu o arom? puternic? de cogniac, deosebit de pl?cut? la gust.


?i cum la zucchini, merge foarte bine o arom? suplimentar? ?i anume cea de l?mâie, radem coaja a unei jum?t??i de l?mâi peste amestecul de ciuperci ?i zucchini, care se rumene?te întrun minunat sos de cogniac!


Aten?ie foarte mare la pr?jirea acelor felii de zucchini. Ele trebuie s? ia culoarea c?rnii, nu s? se ard?. A?a c?, le întoarce?i de pe o parte pe ala, pân? sunt rumenite frumos pe ambele p?r?i. A?a ar trebui s? arate ?i ciupercile. Eu reu?esc treaba asta, dar e din cauza experien?ei, voi ar trebui s? o face?i mult mai atent dac? o face?i prima dat?!

Montajul pe farfurie, îl facem simplu.
Punem buc??ile de mu?chi cu bacon in farfurie, formând "un p?trat", iar în mijlocul lor, ad?ug?m garnitura de zucchini ?i ciuperci champignion, iar usturoiul rumenit, îl ad?ug?m punându-l pe dou? buc??i de carne. Asezon?m cu sare ?i piper dup? gust.

Turn?m peste carne ?i garnitur?, sosul rezultat la pr?jirea c?rnii, dar ?i cea care a r?mas în urma "fierberii" ei în vin (practic un adev?rat sos de vin)


Orn?m la sfâr?it cu crengu?a de rozmarin preg?tit? special pentru asta.

Acum pute?i vedea, ca la t?ierea mu?chiului de porc, carnea arat? impecabil ?i în interior, asta înseamn? c?, procesul termic de g?tire prin pr?jire ?i "fierbere în vin" au fost bine coordonate, iar produsul final este întradev?r fenomenal de gustos!


Mu?chi de porc cu bacon, zucchini ?i ciuperci champignion ... Done!

POFT? BUN?!


PS
GARANTAT DE MARCEL IORGA








Comentarii:

27/04/2015

E super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/08/2014

Foarte buna reteta, mi-a iesit ca in fotografíe doar ca eu i-am adaugat un fir de usturoi verde si am folosit ciuperci proaspete.

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Arata atat de bine!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buchetele de fasole verde si bacon
Buchetele de fasole verde si bacon
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează