Ideea mi-a venit citind o reteta din Good Food-ul de luna asta (numar aniversar btw - au implinit 5 ani, si le mai zic odata "La Multi, Multi ani!" cu ocazia asta), dar am facut-o cu cateva modificari - eram intr-o stare de creativitate maxima ieri! Mi se pare un aperitiv perfect pentru masa de Craciun, usor de facut si cu o doza mare de "Wow Factor".
Asadar:
Intai si intai am spalat bine, bine ciupercile. Apoi am tocat marunt de tot o
ceapasi un
catel de usturoisi le-am calit in
50g de unt, 5 minute. Am adaugat in tigaie
250g de ciuperci maruntite bine, sare&piper si am lasat 10 minute pe foc, pana scade tot lichidul.
Apoi am adaugat
2 linguri de coniacpeste ciuperci (drunk mushrooms - yay :p), am marit focul si am mai lasat 2 minute.
Apoi a venit randul ierburilor sa se alature ciupercilor:
salvie,
cimbrusi
patrunjel, tocate marunt.
Tot acum am adaugat si vreo 7-8 picaturi de ulei de trufe (se gaseste aici, de exemplu - o sticluta din asta mica o sa va ajunga muuuult timp)
Am pasat jumatate din ciuperci in robotul de bucatarie, impreuna cu 100g unt la temperatura camerei si am amestecat cu cealalta jumatatea de ciuperci. (Le puteti pasa pe toate pentru un pate mai fin, dar eu am vrut sa aiba o textura mai bogata)
Am pus pateul in boluri si l-am lasat sa se raceasca bine.
Apoi am papat cu paine prajita. Miam-Miam!