Petitchef

Prajitura cu mere

Primisem un telefon într-o duminic? rece de iarn? în care mi se anun?au musafiri ?la o cafea?. În Germania când invi?i pe cineva la o cafea acas? la tine, serve?ti ?i o pr?jitur?. Eu nu aveam nici o pr?jitur? în cas? ?i nici nu ?tiam ce a? putea încropi repede. Cl?tilele cu gem nu mi se p?reau potrivite, a?a c? am f?cut repede un inventar al c?m?rii. Aveam 3 mere care z?ceau pe mas? de câteva zile, pu?in? f?in? alb?, pu?in? f?in? integral?, zah?r ?i unt. Fri?c? lichid? am tot timpul în frigider. Praf de copt ?i alune m?cinate r?m?seser? de la Cr?ciun, iar ou? tocmai cump?rasem cu o zi înainte. ?i a?a îmi veni ideea s? fac o pr?jitur? cu mere ?scufundate?, cum v?zusem la cineva.   VersunkenerApfelKuchen4 Ingrediente:
80  gr. alune m?cinate (cred c? ar merge ?i cu nuci m?cinate)
2,5  linguri?e praf de copt
un vârf de cu?it de sare
165  gr. unt moale (dar nu topit)
180  gr. zah?r
5  ou?
5-6  linguri lapte
3  mere acri?oare
250  gr. f?in? Mod de preparare:
Într-un castron se amestec? bine ingredientele solide: f?ina, alunele, praful de copt ?i sarea. Separat se amestec? untul cu 160 gr. zah?r ?i se mixeaz? aprox. 10 minute, pân? când amestecul devine ca o crem?. Se adaug? ou?le pe rând ?i laptele ?i se amestec? bine. Se adaug? apoi ingredientele solide ?i se amestec? bine cu o lingur? de lemn sau spatul? (în orice caz nu cu mixerul).  VersunkenerApfelkuchen1 Se înc?lze?te cuptorul la 200°C. Se toarn? aluatul într-o tav? tapetat? cu hârtie de copt. Tava trebuie s? fie înalt?, cel pu?in 3-4 cm, deoarece aluatul cre?te în timpul coacerii. Se cur??? merele de coaj?, se taie în sferturi ?i se îndep?rteaz? semin?ele. Sferturile de mere se taie în felii sub?iri ?i se a?eaz? peste aluat. Se pudreaz? cu zah?rul r?mas (20 gr.). Se pune tava la cuptor pe ?ina din mijloc ?i se coace aprox. 30-40 minute. Se poate verifica pr?jitura cu o scobitoare: dac? scobitoarea iese uscat?, atunci pr?jitura e coapt?. Se scoate pr?jitura din cuptor ?i se las? s? se r?ceasc? în tav?. Se scoate abia când e rece. Am servit pr?jitura cu fri?c?, iar în fri?c? am ad?ugat ni?te scor?i?oar?, care amintea de s?rb?torile de iarn?. Îmi închipui c? la fel de bine ar merge vanilie, cognac, rom, cafea sau alte arome. VersunkenerApfelKuchen2








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu mere si biscuiti(de post)
Prajitura cu mere si biscuiti(de post)
12 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu mere, budinca si frisca
Prajitura cu mere, budinca si frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura turnata cu mere
Prajitura turnata cu mere
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
2.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei