Petitchef

Reteta de Pricomigdale

Reteta pentru Pricomigdale

3 albu?uri, 210 g zah?r tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune m?cinate, 8?10 pic?turi esen?? de migdale sau un pache?el cu zah?r vanilat

Mod de preparare a Pricomigdalelor

Nucile sau alunele se pun într-o tav? de pr?jitur? ?i se ?in în cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu u?a cuptorului deschis?, amestecîndu-le de 2?3 ori în acest r?stimp, ca s? nu se rumeneasc?, ci numai sa capete gust bun de pr?jit.

Dup? ce s-au frecat între palme, pentru a desprinde cojile uscate, se trec prin ma?ina de nuc?. Albu?urile se bat spum? într-un lighena? sm?l?uit, se adaug? zah?rul ?i romul ?i, apoi, se bat deasupra unui vas cu ap? clocotit?, ca ?i bezelele (v. ?Bezele“), 8?10 minute, pîn? cînd se înt?re?te spuma (sa nu cad? de pe tel) ?i se înfierbînt? bine. Dup? aceea, se adaug? toate nucile sau alunele m?cinate, esen?a de migdale sau, în lipsa acesteia, numai zah?rul vanilat ?i se bat, cu telul, în continuare pe ap? clocotit?, cîteva secunde (de 5?6 ori); apoi, se las? la o parte.

Se preg?tesc 2?3 t?vi, unse cu margarin? solid? ?i tapetate cu f?in?. Se ia din compozi?ie cîte o linguri?? (cam cît o nuc?), numai din marginea acesteia (f?r? s? se mai amestece în ea pîn? la sfîr?it) ?i se a?az? în tav?, sub form? pe cît posibil rotund?. Distan?a dintre pricomigdale trebuie s? fie de 2 1/2 cm. Tava se introduce în cuptorul înc?lzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce imediat, cît se poate de mic ?i se las? 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dup? aceea, tava se poate întoarce, dac? cuptorul nu coace uniform, potrivind ?i focul, ca pricomigdalele s? se rumeneasc? frumos.

Vor cre?te bine ?i vor plesni la suprafa??. Se p?streaz? în cutie închis?. Dac? se folosesc sîmburi de migdale, ace?tia se fierb în ap? clocotit?, pîn? ce li se desprinde coaja sub?ire (sîmburele alunec? afar? din coaj?, cînd se preseaz? între dou? degete) cu u?urin??. Dup? ce s-au uscat bine, se trec prin ma?ina de nuc? ?i cu ele se preg?tesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor natural?). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau cu alune.








Comentarii:

02/11/2014

Multumesc pentru reteta sper sa imi iasa si mie

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fursec urias
Fursec urias
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fursecuri spiralate cu diamante
Fursecuri spiralate cu diamante
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri cu ciocolată făcute la thermomix
Fursecuri cu ciocolată făcute la thermomix
4 porții
27 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
6 porții
22 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Fursecuri 3 ingrediente
Fursecuri 3 ingrediente
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează