Petitchef

Reteta de Pricomigdale

Reteta pentru Pricomigdale

3 albu?uri, 210 g zah?r tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune m?cinate, 8?10 pic?turi esen?? de migdale sau un pache?el cu zah?r vanilat


Mod de preparare a Pricomigdalelor

Nucile sau alunele se pun într-o tav? de pr?jitur? ?i se ?in în cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu u?a cuptorului deschis?, amestecîndu-le de 2?3 ori în acest r?stimp, ca s? nu se rumeneasc?, ci numai sa capete gust bun de pr?jit.

Dup? ce s-au frecat între palme, pentru a desprinde cojile uscate, se trec prin ma?ina de nuc?. Albu?urile se bat spum? într-un lighena? sm?l?uit, se adaug? zah?rul ?i romul ?i, apoi, se bat deasupra unui vas cu ap? clocotit?, ca ?i bezelele (v. ?Bezele“), 8?10 minute, pîn? cînd se înt?re?te spuma (sa nu cad? de pe tel) ?i se înfierbînt? bine. Dup? aceea, se adaug? toate nucile sau alunele m?cinate, esen?a de migdale sau, în lipsa acesteia, numai zah?rul vanilat ?i se bat, cu telul, în continuare pe ap? clocotit?, cîteva secunde (de 5?6 ori); apoi, se las? la o parte.

Se preg?tesc 2?3 t?vi, unse cu margarin? solid? ?i tapetate cu f?in?. Se ia din compozi?ie cîte o linguri?? (cam cît o nuc?), numai din marginea acesteia (f?r? s? se mai amestece în ea pîn? la sfîr?it) ?i se a?az? în tav?, sub form? pe cît posibil rotund?. Distan?a dintre pricomigdale trebuie s? fie de 2 1/2 cm. Tava se introduce în cuptorul înc?lzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce imediat, cît se poate de mic ?i se las? 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dup? aceea, tava se poate întoarce, dac? cuptorul nu coace uniform, potrivind ?i focul, ca pricomigdalele s? se rumeneasc? frumos.

Vor cre?te bine ?i vor plesni la suprafa??. Se p?streaz? în cutie închis?. Dac? se folosesc sîmburi de migdale, ace?tia se fierb în ap? clocotit?, pîn? ce li se desprinde coaja sub?ire (sîmburele alunec? afar? din coaj?, cînd se preseaz? între dou? degete) cu u?urin??. Dup? ce s-au uscat bine, se trec prin ma?ina de nuc? ?i cu ele se preg?tesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor natural?). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau cu alune.






Comentarii:

02/11/2014

Multumesc pentru reteta sper sa imi iasa si mie

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fursecuri pentru mos nicolae
Fursecuri pentru mos nicolae
8 porții
45 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Fursecuri degetele
Fursecuri "degetele"
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pricomigdale
Pricomigdale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Fursec urias
Fursec urias
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei