Petitchef

Saltimbocca alla Romana cu piept de curcan

Saltimbocca alla Romana cu piept de curcan

Saltimbocca (sau Saltinbocca) alla Romana(care în traducere direct? înseamna "arunc? în gur?"), e un preparat incredibil de gustos, foarte popular în zona Italiei, Spaniei, Greciei ?i în sudul Elve?iei, ?i este conform re?etei originale f?cut din carne de vit? (vi?el), învelit? în prosciutto crudo ?i acoperit? cu frunze proaspete de salvie ?i stropit întrun sos de vin alb sec. În unele zone se mai folosesc ?i capere la prepararea ei.
Ei bine, eu am renun?at la carnea re?etei originale, pentru c? la noi, carnea de vit? sau vi?el este foarte tare (dur?) ?i am preferat s? folosesc o carne fraged?.
Dar n-am vrut s? folosesc nici carnea de pui (este mai preferat? la noi decât cea de vit?) a?a c? am optat pentru un piept de curcan proasp?t.

Ingrediente pentru 1 persoan?:
250 g de piept de curcan, feliat la o grosime de 1 cm (2 felii)
2 felii de prosciutto crudo (o felie de prosciuto pentru fiecare felie de piept)
2-6 frunze de salvie (în func?ie de m?rimea frunzei)
1 lingur? de f?in?
2 linguri de ulei de m?sline
50 g de unt
100 ml de vin alb sec
150 ml de sup? de pui (eventual f?cut? dintrun cub Knorr)
sare ?i piper
masline pentru decor

Preparare:
Pentru început, sp?l?m carnea ?i o ?tergem de ap? cu prosoape de hârtie. Apoi o batem cu un ciocan de ?ni?ele pentru a "înmuia" carnea. Asezonam cu pu?in? sare ?i piper.


Peste fiecare felie de carne, a?ez?m o felie de prosciutto crudo, în a?a fel încât carnea s? fie acoperit? aproape complet.


Peste prosciutto, punem frunze proaspete de salvie (în func?ie de m?rimea frunzei, stabili?i câte ve?i pune peste o felie de saltimbocca). Eu am un ghiveci cu salvie, care îmi cre?te la fereastr?, a?a c?, frunzele ei nu sunt prea mari, ?i ca atare am folosit 3 frunze peste fiecare felie de prosciutto.

Prindem frunzele de salvie, prosciutto ?i carnea, cu o scobitoare, ca s? le incorpor?m întrun tot unitar. Aten?ie s? nu rupe?i frunza de salvie!


Trecem prin f?in? acest "conglomerat" de carne-prosciutto-salvie, dup? care le scutur?m de surplusul de f?in? ?i le punem deoparte.


Încingem o tigaie cu ulei de m?sline ?i ad?ug?m apoi jum?tate din unt. L?s?m s? se încing? bine.


Când untul ?i uleiul încep s? sfârâie u?or, introducem "pachetul" de carne, cu prosciutto ?i salvia spre fundul crati?ei. L?s?m cam 3-4 minute pentru ca acele componente s? se pr?jeasc? bine ?i s? se rumeneasc?.


Le întoarcem ?i le l?s?m s? se rumeneasc? ?i pe partea aceasta. Dar nu mai pu?in de 5 minute, pentru c?, felia de piept de curcan s? se p?trund? bine (pe partea cu prosciutto, am l?sat-o doar c?t s? se rumeneasc? acest prosciutto ?i frunzele de salvie, restul c?rnii v-a trebui s? fie rumenit ?i bine p?truns prin pr?jirea la foc mediu a p?r?ii care nu are incorporat? felia de prosciutto cu salvie).


Din când în când, verific?m starea de rumenire a c?rnii.
Când totul e foarte bine rumenit, pe ambele p?r?i, scoatem carnea ?i o punem întrun vas termoizolator, pentru a o p?stra cald?.


În acest moment, în "pr?jeala" din tigaie, ad?ug?m cealalt? jum?tate de unt ?i cu o lingur? de lemn, amestec?m bine, ca toat? pr?jeala, cu aromele ei cu tot, s? se incorporeze în untul topit, care ne va da sosul preparatului.
Când untul s-a topit, ad?ug?m vinul alb sec ?i supa de pui.


L?s?m pe foc pân? când acest sos scade ?i se concentreaz? cu aromele necesare pe care le a?tept?m s? se formeze din amestecurile din tigaie.

Sosul sc?zut, foarte aromat ?i gustos, înainte de a fi turnat peste preparat
Acum nu ne mai r?mâne decât s? mont?m farfuria cu preparatul nostru.
Întro farfurie fierbinte, punem buc??ile de piept de curcan cu felia de prosciutto ?i frunzele de salvie, turn?m sosul ob?inut în tigaie ?i ad?ug?m garnitura.

La preparatul original, se folose?te o garnitur? de cartofi prepara?i la cuptor cu rozmarin. (Cred c? ?ti?i s? face?i o astfel de garnitur?).

Dar eu n-am folosit 100% re?eta original? ?i ca atare, mi-am f?cut o garnitur? de ciuperci (champignion) sotate în unt cu pu?in vin alb sec. Ca s? fie în ton cu sosul preg?tit, dar în acela?i timp ?i cu preferin?ele mele!

Am mai ornat preparatul cu câteva masline, c? doar e o mâncare mai mult în stil italienesc!


Saltimbocca alla Romana cu piept de curcan ... Done!

POFT? BUN?!









Comentarii:

03/10/2013

Wonderfull

(0) (0) Abuz
05/08/2013

Foarte apetisanta si foarte bun pa gest si sigur ca o sa o incerc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa africana
Supa africana
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa rece de ridichi
Supa rece de ridichi
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! 15 retete cu carne de curcan 15 retete cu carne de curcan

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează