Petitchef

Tort ''ileana''

Tort ''ileana''
Ileana e mama soacra si ieri 7 martie a fost ziua ei ...normal ca nu am mers fara tortulet, buchetelul cu ghiocei pe care-l facusem saptamana asta,l-am pus pe tort.
Pentru tort am ales un blat de pe blogul Laurei Adamache pe care eu o admir tare mult ...si cu ocazia asta o pup pe Laura si ca o coincidenta si ziua soacrei ei a fost tot ieri ,asa ca o sa-i transmit un sincer ''la multi ani'' si multa sanatate.

- blatul de cacao:
200g faina ,250g zahar,70g cacao,450ml lapte,35ml ulei,1 praf de copt.
-ati citit bine ....fara ou ...si eu la inceput am citit reteta de cateva ori si asa este.

Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacao, dupa care punem laptele si uleiul treptat ,amestecand incontinuu,aluatul rezultat va fi moale ,cam lichid, dar asa trebuie . Intr-o forma de 22 cm tapetata am pus compozitia si am dat la cuptor cam 50 de minute ,eu am facut testul cu scobitoarea.
Blatul rece l-am taiat in 3 foi ,in ultimul moment m-am hotarat sa pun doar doua foi maro si sa pun in mijloc una alba ,avusesem o foaie de la alt' tort ....dar din cea de-a treia foaie de blat maro ramasa eu cu Karina am tot gustat cate un pic ,pana s-a terminat ...foarte bun ,putin umed ,parca era un chec ...deci s-a terminat rapid ..ha..ha...

asa...sa trecem la crema ,m-am hotarat sa fac o crema cu gust de lamaie ,un pic acrisoara ,a iesit foarte buna ;
2 oua intregi ,4 lg zahar,sucul de la o lamaie ,150 ml frisca .
-ouale impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,le-am pus pe abur si am mestecat bine pana s-au ingrosat ,apoi am dat deoparte si am lasat la racit .Frisca batuta am amestecat-o cu crema rece.
Am asezat forma cu inel in care am copt blatul direct pe suportul pe care am pus tortul si am asezat prima foaie de blat maro ,am insiropat foarte putin ,apoi am pus crema de lamaie ,peste crema de lamaie am pus foaie de blat alb,care se poate face din 2 oua ,2 lg apa,4 lg zahar ,4lg faina,la fel am insiropat foarte putin blatul si apoi peste el am pus un jeleu de zmeura .
Cum am facut jeleul? simplu...am mai avut un borcan de dulceata de zmeura pe care am dat-o prin strecuratoare ca sa ramana samburii ,am mai completat doar cu 2-3 lg de apa si s-a facut exact 250 ml sirop.L-am incalzit putin si am pus in el 5 g de gelatina hidratata cu o lg de apa.
Cand jeleul a inceput sa se inchege ,l-am pus peste blatul alb ,ar fi trebuit un pic mai gros stratul ,dar a mers si asa ,gustul dulce acrisor i-a dat o savoare deosebita tortului.
Peste jeleul de zmeura am pus o crema din budinca de capsune ,ca budinca de zmeura nu am gasit si nici nu stiu daca este.
Crema 2:
350 ml lapte ,un plic budinca de capsuni,5 lg zahar ,150 ml frisca.
-300 ml laptele cu 3 lg de zahar am pus pe foc ,praful de budinca l-am amestecat cu cele 2 lg de zahar si 50 ml lapte si am pus in laptele fierbinte ,am amestecat pana s-a ingrosat ,apoi am dat la rece acoperit cu folie deasupra ca sa nu faca pojghita.
Crema rece se mixeaza bine ,apoi se pune cate o lg de frisca batuta in ea .
Crema asta am pus-o peste jeleu si peste crema am pus capacul din blatul maro,am insiropat putin.
Deasupra am facut o glazura din 200 g ciocolata si 125 ml frisca ,apoi m-am jucat si cu putina ciocolata alba pe margine .
A doua zi am desfacut inelul ,am imbracat marginea in frisca si am pus cosuletul cu ghiocei .

Si o feliuta pentru voi ,dulce acrisoara ,racoroasa si foarte buna ..na ,hai ca l-am prea laudat...ha ..ha.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează