Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare

(4.63/5 - 880 voturi)
127 comentarii



  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 2
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 3
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 4
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 5
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- faina- 1kg ,
- 5 oua,
- 300 g zahar ,
- jumatate de pachet de unt 80% grasime,
- 5 linguri de ulei,
- 200 ml lapte ,
- nuca 400g,
- cacao 4 linguri,
- coaja de la 1 lamaie
- 2 portocale,
- esenta de rom-1 fiola,
- drojdie cruda 42 g ,
- zahar vanilat praf pentru ninsoarea finala .

Preparare:

Etapa 1: Ouale se separa albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca cu nuca si cacaoa pentru umplutura.

Etapa 2: Pentru aluat se pune drojdia cu laptele caldut si doua linguri de zahar sa dospeasca intr-un crater facut in faina. Cand "fierbe" drojdia se adauga galbenusurile , restul de zahar.

Etapa 3: Aromele, putina sare , uleiul si untul topit caldut ,nu fierbinte si se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat elastic, nu foarte indesat.

Etapa 4: Se acopera ligheanul cu folie si se lasa aluatul la cald o ora.Cu mainile unse cu ulei se imparte in 4 formandu-se sfere .

Etapa 5: Care se intind in forma de foaie si se umplu cu umplutura de nuci apoi se ruleaza. Ca sa obtinem un cozonac aratos si mare , impletim cate doua sucituri astfel apoi le asezam intr-o tava de cozonac bine unsa si tapetata cu faina.

Etapa 6: Lasam cozonacii la temperatura camerei sa creasca inca o ora. Ii ungem cu ou batut , apoi ii introducem in cuptorul bine incazit la 180* pentru 35-50 minute .

Etapa 7: Cand sunt copti, se scot din forma si se presara cu zahar vanilat praf .


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

E dezastru reteta asta, am incercat-o si eu si a iesit un aluat de paine putin dulce. Nu e completa iar lapte e foarte putin pentru atata faina, mie nu mi-a ajuns. Eu nu o recomand sub nicio forma.

Postat 01/05/2016, 08:31 | am gătit această rețetă
5 / 5

Super rețeta! Mulțumesc

Postat 29/04/2016, 23:59 | am gătit această rețetă
2 / 5

Cat unt?un pachet poate sa aibă ...n ..grame..!!!!!

Postat 06/04/2016, 15:21 | am gătit această rețetă
5 / 5

Am incercat reteta si este foartea usor de facut iar rezultatul niste cozonaci pufosi ce ne-a amintit de gustul copilariei noastre. Ii multumesc din suflet doamnei Adriana Lucia Mara pentru aceasta reteta.

Postat 28/12/2015, 12:37 | am gătit această rețetă
5 / 5

Delicios!!

Postat 28/09/2015, 16:59 | am gătit această rețetă
5 / 5

Reteta este excelenta iar rezultatul este pe masura fara prea mare efort! ca si mentiune trebuie spus ca 300 g zahar sunt relativ putine eu unul prefer mai dulce si adaug aproximativ 600hr

Postat 09/04/2015, 10:23 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (127)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: