Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare

(4.63/5 - 880 voturi)
127 comentarii


  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 2
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 3
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 4
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 5
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- faina- 1kg ,
- 5 oua,
- 300 g zahar ,
- jumatate de pachet de unt 80% grasime,
- 5 linguri de ulei,
- 200 ml lapte ,
- nuca 400g,
- cacao 4 linguri,
- coaja de la 1 lamaie
- 2 portocale,
- esenta de rom-1 fiola,
- drojdie cruda 42 g ,
- zahar vanilat praf pentru ninsoarea finala .

Preparare:

Etapa 1: Ouale se separa albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca cu nuca si cacaoa pentru umplutura.

Etapa 2: Pentru aluat se pune drojdia cu laptele caldut si doua linguri de zahar sa dospeasca intr-un crater facut in faina. Cand "fierbe" drojdia se adauga galbenusurile , restul de zahar.

Etapa 3: Aromele, putina sare , uleiul si untul topit caldut ,nu fierbinte si se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat elastic, nu foarte indesat.

Etapa 4: Se acopera ligheanul cu folie si se lasa aluatul la cald o ora.Cu mainile unse cu ulei se imparte in 4 formandu-se sfere .

Etapa 5: Care se intind in forma de foaie si se umplu cu umplutura de nuci apoi se ruleaza. Ca sa obtinem un cozonac aratos si mare , impletim cate doua sucituri astfel apoi le asezam intr-o tava de cozonac bine unsa si tapetata cu faina.

Etapa 6: Lasam cozonacii la temperatura camerei sa creasca inca o ora. Ii ungem cu ou batut , apoi ii introducem in cuptorul bine incazit la 180* pentru 35-50 minute .

Etapa 7: Cand sunt copti, se scot din forma si se presara cu zahar vanilat praf .


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

Ma numesc Clara si am facut acest cozonac de doua ori si a iesit excelent de bun. Este foarte usor de facut.Ii multumesc doamnei pentru aceasta reteta.

Postat 07/04/2012, 22:20
2 / 5

A iesit asa si asa mai trebuie incercata odata

Postat 25/09/2011, 21:22
1 / 5

E dezastru reteta asta, am incercat-o si eu si a iesit un aluat de paine putin dulce. Nu e completa iar lapte e foarte putin pentru atata faina, mie nu mi-a ajuns. Eu nu o recomand sub nicio forma.

Postat 01/05/2016, 08:31 | am gătit această rețetă
1 / 5

Nu gasesc in reteta ce se face cu portocalele si cu coaja de lamaie : se pune in aluat sau in umplutura?
ce se face cu restul de zahar (jumatate merge in umplutura si doua linguri la drojdie)
am dat doua stele, insa de fapt nu m-am apucat inca de cozonac

Postat 30/04/2016, 17:18
5 / 5

Super rețeta! Mulțumesc

Postat 29/04/2016, 23:59 | am gătit această rețetă
4 / 5

Cati cozonaci ies din aceasta reteta!?

Postat 28/04/2016, 20:55
...click aici pentru a vedea toate comentariile (127)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: