Petitchef

Cozonac pufos, cu nuci

Desert
8 porții
2 ore
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se cerne faina de 2-3 ori.

    Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.

    Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.

    Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.

    Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.

    Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul.


    Se portioneaza aluatul in 3 parti egale.

    Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.

    Au iesit extraordinar de pufosi, fara bataie de 30 minute, pana-ti ies ochii din cap :))

    Cred ca secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura). Parerea mea!


Poze

Cozonac pufos, cu nuci
Cozonac pufos, cu nuci - poza 2
Cozonac pufos, cu nuci - poza 3

Întrebări:




Comentarii (147):

Anca20, 16/12/2022

Super rețeta!
Am facut un singur cozonac, am înjumătățit ingredientele (am pus 3 pliculețe de drojdie uscată) și a ieșit perfect.
Mulțumim pentru rețetă!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Am încercat prima dată cu 500 g de făină. 25 g de drojdie proaspătă 3 ouă mari, zahăr 150g. Lapte am pus 200 ml. Unt topit amestecat cu ulei, mi-e mi-a cerut aluatul cam 130 ml. Și în rest totul la jumătate de cum scrie rețeta. Secretul cozonacului. Toate ingredientele să fie la temperatura din bucătărie. Cu câteva ore bune înainte. Căldură să fie constantă de când se începe până când se racesc.tăvile să fie și ele puțin călduțe când se pune aluatul.eu l-am copt cu o oală de apă jos.am cuptor electric. 175 grade. După 30 min se face proba. Când se pregătește plamadetul sau maiaua, drojdia să fie proaspătă și ea tot la temperatura camerei. Ținută Înainte. Laptele călduț. Nici rece nici fierbinte. Numai crește. Ulei și untul să fie călduț. Eu l-am frământat 15 m. Și principal faina cernută.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
andreea_i2013
andreea_i2013, 10/04/2015

Urmati reteta întocmai si iese o minunăție

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/04/2015

Superr bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/04/2015

Mmmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/04/2015

Super reteta pt prima data mia esit si mie cozonaci

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

Prima data cand facem cozonaci si, daca respecti reteta, ies la fix. Multumim!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

ASTAZI O SAI FAC VA MULTUMESC PASTE FERICIT .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

E f bine, eu prefer in loc de ulei unt topit sau unt+ulei. In rest e buna reteta, cozonaii cresc si ies pufosi intr-adevar fara framantat indelung. Dar in afara de ingrediente la temperatura camerei mai conteaza drojdia (cu cea uscata de la plic Dr Oetker n-am dat niciodata gres), in bucatarie sa fie cald si cand cresc si dupa ce sunt scosi, mai conteaza si cat se lasa la dospit (daca cresc prea mult se vor lasa la cuptor), si temperatura cuptorului. Succes!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/12/2014

Superrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 15

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează