Petitchef

Cozonac pufos, cu nuci

Desert
8 porții
2 ore
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
pentru 3 cozonaci

1 kg faina

50 g drojdie

400 g zahar

500 ml lapte

100 ml ulei

6 oua

coaja de la o lamaie

1 l-ta rom

3-4 buc de rahat

2 lg cacao

nuca macinata

vanilie

1 praf de sare

Preparare

  • Se cerne faina de 2-3 ori.

    Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.

    Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.

    Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.

    Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.

    Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul.


    Se portioneaza aluatul in 3 parti egale.

    Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.

    Au iesit extraordinar de pufosi, fara bataie de 30 minute, pana-ti ies ochii din cap :))

    Cred ca secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura). Parerea mea!


Comentarii (147):

01/12/2016

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
25/03/2016

E f ok.

(0) (0) Abuz
11/04/2015

Am încercat prima dată cu 500 g de făină. 25 g de drojdie proaspătă 3 ouă mari, zahăr 150g. Lapte am pus 200 ml. Unt topit amestecat cu ulei, mi-e mi-a cerut aluatul cam 130 ml. Și în rest totul la jumătate de cum scrie rețeta. Secretul cozonacului. Toate ingredientele să fie la temperatura din bucătărie. Cu câteva ore bune înainte. Căldură să fie constantă de când se începe până când se racesc.tăvile să fie și ele puțin călduțe când se pune aluatul.eu l-am copt cu o oală de apă jos.am cuptor electric. 175 grade. După 30 min se face proba. Când se pregătește plamadetul sau maiaua, drojdia să fie proaspătă și ea tot la temperatura camerei. Ținută Înainte. Laptele călduț. Nici rece nici fierbinte. Numai crește. Ulei și untul să fie călduț. Eu l-am frământat 15 m. Și principal faina cernută.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
andreea_i2013
andreea_i2013, 10/04/2015

Urmati reteta întocmai si iese o minunăție

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
09/04/2015

Superr bun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
09/04/2015

Mmmmm

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
08/04/2015

Super reteta pt prima data mia esit si mie cozonaci

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
08/04/2015

Nu se poate

(0) (0) Abuz
08/04/2015

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/04/2015

Prima data cand facem cozonaci si, daca respecti reteta, ies la fix. Multumim!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Unturile din nuciUnturile din nuciRetete de cozonacRetete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: