Biscuiti - bradut pentru craciun

Gustări
Foarte ușor
1 h 35 m
298 Kcal

Petrecerile de sarbatorile de iarna au alt gust atunci cand servim dulciuri tematice. Astazi invatam sa facem biscuiti decorati cu bomboane aranjate in forma de bradut :-) O reteta usor de reprodus alaturi de copii.

Ingrediente

8

Materiale

  • o forma de taiat 7 cm diametru
  • 1 robot de patiserie cu paleta
  • folie
  • sucitor
  • Hartie de copt

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare1 h 10 m
Gătire10 min
  • Biscuiti - Bradut pentru Craciun - Preparare etapa 1Amestecati zaharul si untul pana cand se formeaza o crema. Adaugati oul si amestecati bine pentru a se incorpora. Se adauga faina putin cate putin.
  • Biscuiti - Bradut pentru Craciun - Preparare etapa 2Cand faian s-a incorporat bine, puneti un pic de faina pe blatul de lucru si formati o bila din aluat. Aplatizati aceasta bila si puneti-o in folie si dati la rece timp de 1 ora.
  • Biscuiti - Bradut pentru Craciun - Preparare etapa 3Puneti faina pe suprafata de lucru, apoi ruleaza aluatul cu un sucitor. Cu un taietor rotund de fursecuri, taiati cercuri cu diametrul de 7 cm si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie pergament.
  • Biscuiti - Bradut pentru Craciun - Preparare etapa 4Incepeti sa faceti steaua de brad: puneti bomboana galbena. Formati ramurile: puneti bomboanele verzi. Formati trunchiul: puneti bomboana maro. Cand copacul este gata, apasati bomboanele.
  • Biscuiti - Bradut pentru Craciun - Preparare etapa 5Puneti aluatul 10 - 12 minute la frigider si apoi dati la cuptor 10 minute la 180° C.
  • Biscuiti - Bradut pentru Craciun - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp durează să prepari biscuiții bradut pentru Crăciun?

Prepararea acestor biscuiți durează în total 1 oră și 35 de minute, incluzând timpul de pregătire, așteptare și coacere.
Ingredientele necesare sunt: 100 gr zahăr, 125 gr unt moale, 1 ou, 225 gr făină și bomboane colorate tip smarties (galbene, verzi, maro).
Da, rețeta este foarte ușor de realizat și este perfectă pentru a fi făcută împreună cu copiii, oferindu-le ocazia să se distreze și să învețe.
Se recomandă o formă de tăiat cu diametrul de 7 cm pentru a obține biscuiți de dimensiunea potrivită.
Biscuiții se coc la o temperatură de 180° C timp de 10 minute pentru a obține o textură perfectă.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 298Kcal
  • Carbo: 34.8g
  • Grăsimi: 15.2g
  • Grăsimi sat.: 9.7g
  • Proteine: 4.4g
  • Fibre: 1.5g
  • Zahăr: 15g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (68g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.45/5, 11 voturi