Petitchef

Cozonac pufos cu nuca si stafide

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Pentru aluat

780 g faina

2 plicuri drojdie uscata

375 ml lapte cald

160 g zahar

2 oua mari la temperatura camerei

2 galbenusuri la temperatura camerei

1 lingurita de sare

200 g unt

coaja de portocala razalita

Umplutura

3 albusuri

40 g ciocolata razalita

400 g nuca macinata

2 linguri de cacao

12 linguri de zahar

Preparare

  • Framantat folosesc mixerul cu paletele spirala. Asa ca nu conteaza ordinea, pun toate ingredientele intr-un bol si le framant pana devine un aluat elastic. La inceput este un aluat moale dar nu trebuie sa mai puneti faina.
  • Se framanta atata timp pana cand nu se mai lipeste si se dezlipeste de pe marginea bolului. Cu mixerul framantat cam 15-20 minute. Cu mana cred ca ar trebui aprox. 25-30 minute. E foarte important sa fie framantat bine aluatul.
    Cand aluatul este framantat se lasa sa se odihneasca timp de 45 -50 minute intr-un loc ferit de curent si la caldurica.Aluatul isi va dubla volumul.
  • Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se pun deoparte ca o sa le folosim la uns cozonacul pe deasupra. Se adauga zahar peste albusurile batute spuma, apoi treptat cacaoa, ciocolata razalita si nuca macinata.
  • Cand aluatul a dospit se rastoarna pe masa unsa cu ulei, se imparte in doua si se intind doua foi dreptunghiulare . Daca faceti in tavi de chec care sunt ceva mai mici decat tavile de cozonac ,se pot face trei sau patru dar atunci ar trebui sa faceti mai multa umplutura.
    Se umple fiecare foaie cu crema preparata , apoi se ruleaza aluatul si se rasuceste . Apoi se indoaie in doua se mai rasuceste pentru ultima data si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Al doilea cozonac nu rasucit atata si a iesit la fel asa ca ajuns la concluzia ca e suficient sa il rulati, sa il indoiti in doua apoi sa il rasuciti ianinte sa il puneti in tava.Se mai lasa o jumatate de ora la dopsit apoi se unge cu ou si se baga la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 50-55 minute. Aici facut un pic diferit umplutura.
  • Inainte sa umplu foaia cu albusul cu nuca , pus un rand de stafide inmuiate in rom , indoit aluatul in doua apoi intins iar si umplut cu crema preparata. Dupa cum vedeti aici crema este mai lichida din cauza ca pus mai putine nuci ceea ce nu va recomand sa faceti ca o sa curga cand o sa rasuciti aluatul.

Poze

Cozonac pufos cu nuca si stafide, poza 1Cozonac pufos cu nuca si stafide, poza 2Cozonac pufos cu nuca si stafide, poza 3Cozonac pufos cu nuca si stafide, poza 4Cozonac pufos cu nuca si stafide, poza 5Cozonac pufos cu nuca si stafide, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

27/07/2013

O sa-l pregatesc si atunc voi comenta ,dar cred ca este gustos

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Super bune!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac pufos, cu nuci
Cozonac pufos, cu nuci
8 porții
2h45m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare
Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cozonac pufos si fara framantare (reteta video)
Cozonac pufos si fara framantare (reteta video)
2 porții
2h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Chec banane / ciocolata - super pufos!
Chec banane / ciocolata - super pufos!
10 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complexCaju – nici nuca, nici fructCaju – nici nuca, nici fruct

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: