Petitchef

Cozonac pufos cu 100 de oua

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 kg faina,

100 oua

4 l lapte,

1 l ulei,

2,400 kg zahar,

trei sferturi pachet drojdie,

zahar vanilat,

1/2 kg stafide,

1/2 l bere,

3 esente rom

3 esente vanilie (Dr.Oetker),

3 esente migdale

coaja de lamaie rasa


Umplutura:

3 kg nuca,

3 kg rahat,

300 g stafide,

2 l lapte,

1 kg zahar,-

-


Suplimentar:

1/2 kg faina pt intins foile de cozonac,

4 oua pt uns cozonacii,

200 g untura pt uns tavile in care se aseaza cozonacii-

Preparare

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei , nu de la rece/frigider pentru a obtine un aluat care va creste repede. MaiauaDrojdia se amesteca cu 1/2 kg zahar .1/2 l lapte se pune la incalzit si se amesteca cu 1/2 kg faina apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu drojdia si se lasa la crescut cam 15-20 minute.
  • OualeSe separa albusurile de galbenusuri care se amesteca cu 8 lingurite de sare . Tot in galbenusuri se adauga si esenta si se amesteca bine.Pasul 3: LapteleLaptele se fierbe , dupa care se adauga stafidele si se lasa la racit.
  • Nuca:
    Nuca macinata se amesteca cu aproximativ 2 l lapte .RahatulRahatul se taie felii la marimea si grosimea dorita. Al meu a aratat cam asa:Sfat: Rahatul se taie mai usor si nu se lipeste de cutit, daca trecem lama cutitului prin faina o data la 2-3 patratele de rahat.
  • FramantatulSe pune faina intr-un vas incapator, se face o gaura in mijloc, se toarna maiaua, coaja de lamaie si se incepe framantarea adaugand incet incet ouale si laptele caldut cu stafide cu tot.
  • Pentru a obtine un cozonac pufos si care sa se rupa in fasii, se framnata aluatul intr-o singura directie.Treptat adaugam uleiul si berea. Si framantam aproximativ 1 ora si 30 minute, dupa care lasam aluatul la crescut cam 2 ore .
  • Impletirea cozonacilorSe taie bucati de aluat faina . Pentru cozonacul cu nuca, pe fiecare foaie intindem un strat cu nuca , apoi unul cu rahat si cateva stafide. Pentru cozonacul cu rahat, pe fiecare foaie presaram doar un strat de stafide si unul de rahat apoi rulam.
  • Din doua astfel de foi, prin impletire se obtine un cozonac care se aseaza in tava unsa cu grasime (untura de porc) si se mai lasa la crescut cam 30-40 minute.
  • Dupa impletirea tuturor cozonacilor, se ung cu galbenus de ou batut cu 2-3 linguri de ulei si se dau la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumenesc se pudreaza cu zahar vanilat.

Poze

Cozonac pufos cu 100 de oua, poza 1Cozonac pufos cu 100 de oua, poza 2


Comentarii:

16/04/2014

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua cu ton
Oua cu ton
4 porții
25 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Cozonac pufos, cu nuci
Cozonac pufos, cu nuci
8 porții
2h45m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Cozonac pufos
Cozonac pufos
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cozonac pufos si fara framantare (reteta video)
Cozonac pufos si fara framantare (reteta video)
2 porții
2h30m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Anasonul - Steaua cu 100 de miresme!Anasonul - Steaua cu 100 de miresme!Surimi – un produs 100 % industrial!Surimi – un produs 100 % industrial!Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: