Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi pufoase

De floryk
(4.53/5 - 6170 voturi)

Ingrediente:

500 gr faina
25gr drojdie
150 ml lapte cald
70 gr zahar
2oua
15 gr rom
39 gr ulei
sare
vanilie
coaja rasa de lamaie

Preparare:

jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia,si cateva linguri de faina,se lasa la crescut o jumatate de ora,
restul de lapte impreuna zaharul ouale,romul uleiul sarea,vanilia coaja de lamaiese pun intr-o craticioarape foc,se incalzeste,
apoi se pune si drojdia crescuta,apoi se pune faina trepetat,se faceun aluat
framantandu-se pana nu se mai lipeste,
se mai pune un pic de ulei si se mai framanta ca pe cozonac,
se lasa la crescut o ora,la cald acoperit vasul cu un prosop,
se intinde o foaie de 1 cm,se taie gogosile cu un pahar,
se mai lasa un pic la crescut asa taiate,
apoi se coc in uleiul incins,
se pudreaza cu zahar pudra in care s-a pus zahar vanilat,
POFTA BUNA,,,


Printează paginaAdaugă la favorite
De florykfloryk




Punctează această reţetă:


Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)