Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi pufoase

(4.53/5 - 6174 voturi)
825 comentarii


Ingrediente:

500 gr faina
25gr drojdie
150 ml lapte cald
70 gr zahar
2oua
15 gr rom
39 gr ulei
sare
vanilie
coaja rasa de lamaie

Preparare:

jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia,si cateva linguri de faina,se lasa la crescut o jumatate de ora,
restul de lapte impreuna zaharul ouale,romul uleiul sarea,vanilia coaja de lamaiese pun intr-o craticioarape foc,se incalzeste,
apoi se pune si drojdia crescuta,apoi se pune faina trepetat,se faceun aluat
framantandu-se pana nu se mai lipeste,
se mai pune un pic de ulei si se mai framanta ca pe cozonac,
se lasa la crescut o ora,la cald acoperit vasul cu un prosop,
se intinde o foaie de 1 cm,se taie gogosile cu un pahar,
se mai lasa un pic la crescut asa taiate,
apoi se coc in uleiul incins,
se pudreaza cu zahar pudra in care s-a pus zahar vanilat,
POFTA BUNA,,,


Printează pagina Adaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5

EI, NU! ASTA-I BUNA...! 39 GR. ULEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Postat 05/02/2013, 14:45
5 / 5

Intotdeauna mi-au placut gogosile !

Postat 09/01/2015, 16:17
5 / 5

Bune si pufoase :)

Postat 06/11/2013, 15:00
5 / 5

Cele mai gustoase gogosi

Postat 22/03/2015, 17:01 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelent

Postat 19/02/2015, 09:16 | am gătit această rețetă
2 / 5

39 gr. ulei ? Ce vrei sa spui?

elisabetag | Postat 12/02/2016, 11:29
...click aici pentru a vedea toate comentariile (825)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: