Gogosi delicioase si pufoase de post

(4.30/5 - 273 voturi)
40 comentarii

  • Gogosi delicioase si pufoase de post
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 2
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 3
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 4
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 5
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 6
Tipul rețetei:
Altele
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
15 min
Dificultate:
Foarte ușor
Calorii:
348 Kcal (1 porție)
ProPoints:
9 (1 porție)
SmartPoints:
10 (1 porție)
NUTRI-SCORE

Ingrediente

- 500 g faina
- 200 ml apa calda
- 12 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura margarina
- ulei pentru prajit

Preparare

Etapa 1

Intr-un castron incapator punem faina si formam in mijlocul ei o adancitura. In adancitura faramitam drojdia si o amestecam cu zaharul si cu 50ml apa calda . Lasam maiaua sa creasca 10 minute.

Etapa 2

Dupa ce maiaua a facut bule si timpul alocat cresterii a trecut, cu ajutorul unei furculite incorporam in maia faina, turnand din cand in cand si apa calda ramasa.

Etapa 3

Cand coca incepe sa se formeze, adaugam sarea si margarina. Framantam bine cu mana si incorporam toata faina din castron. Coca trebuie sa se dezlipeasca singura de pe maini si de pe peretii castronului, de aceea, daca mai credem de cuvinta si coca e prea moale, mai putem adauga cate un pic de faina pana obtinem rezultatul dorit. La sfarsit coca trebuie sa arate asa.

Etapa 4

Acoperim castronul cu un servet curat si lasam coca la crescut 20 minute in loc caldut si fara curenti de aer rece. Nu se lasa mai mult la crescut, pentru ca aluatul se acreste - asa zice soacra mea si eu nu indraznesc sa zic altfel.

Etapa 5

Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.

Etapa 6

Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.

Etapa 7

Cand sunt gata le scoatem pe servetele pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit. Se servesc fierbinti. Simple, cu gem, cu toping de ciocolata sau de fructe de padure, cu zahar pudra, cu cascaval. Sunt minunate oricum Sunt moi, pufoase si geniale.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

348Kcal17%

Calorii

61.4g20%

Carbo

5.8g9%

Grăsimi

1g5%

Grăsimi sat.

9.9g20%

Proteine

3.3g13%

Fibre

4.2g5%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 127g

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (40):

16/12/2012

Excelent!!!!!!!!
nu creadeam ca se pot face gogosi atat de bune numai cu apa si faina (ca ingrediente principale). Eu am adaugat coaja de lamaie si portocala si au iesit super.

(0) (0) Abuz
16/08/2013

Mi-au iesit super. N-am mai facut niciodata si nu ma asteptam sa iasa atat de bine. Foarte bune la gust si pufoase.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
08/11/2012

5 stele pt efort
1 stea pt margarina - f grav
media 3 stele

(0) (0) Abuz
03/03/2012

Superbe!!!!! delicioase!!!!! sa-ti traiasca soacra!

(0) (0) Abuz
30/11/2012

Frumos abia ast sa fac si eu sa vad cum imi iese

(0) (0) Abuz
13/06/2015

Etapa a 5 a si a 6 a sunt identice ?!

(0) (0) Abuz
22/11/2013

Le-am incercat si au iesit excelent

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
29/01/2012

Acu incerc dak iese bune iti spun!

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Excelent am sa incerc chiar acum

(0) (0) Abuz
03/04/2013

Arata bine! bune pentru post !!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale