Petitchef

Tort cappuccino

Desert
8 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se amesteca untul cu biscuitii si scortisoara. Se rastoarna mixtura intr-o forma rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru si se preseaza bine, ca sa formeze un blat ferm si de grosime uniforma. Se lasa sa se raceasca.
  • Se pune apa intr-un castron termorezistent si se presara gelatina deasupra. Se lasa sa se inmoaie 5 minute, apoi se pune castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si se amesteca pana ce se mixtura de gelatina se face lichida.
  • Se bat galbenusurile de ou cu zaharul, pana se obtine o mixtura groasa. Se pune ciocolata intr-un castron, impreuna cu cafeaua fierbinte, si se amesteca pana se topeste.
  • Se adauga amestecul la mixtura de ou si se gateste la foc mic, intr-o craticioara, timp de 1-2 minute, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se lasa pana ce incepe sa se fixeze, amestecand ocazional.
  • Se bat 150 ml de smantana pana ce se ingroasa. Se bat albusurile pana ce se intaresc. Se incorporeaza frisca in mixtura de cafea, urmata apoi de albusuri. Se toarna mixtura peste baza de biscuiti si se raceste minim 2 ore, la frigider.
  • Inainte de a se servi, se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou. Se taie felii. Se bate smantana ramasa si se adauga pe fiecare felie cate 1 lingura de frisca. Se orneaza cu scortisoara macinata.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito



Întrebări:




Comentarii (23):

29/12/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 09/09/2018

O voi incerca chiar acum!Multumesc mult!Cred ca este excelenta!!!

(0) (0) Abuz
01/01/2017

Pare interesanta ,aspectuoasa si cred ca si foarte buna.Nicol Gera Germania.

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 01/01/2017

Neinteligibila reteta

(0) (0) Abuz
14/08/2015

Usoara, rapida si gust perfect!...

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Pare simpla si delicioasa. Abia astept sa o incerc.

(0) (0) Abuz
12/05/2015

Dacă torni gelatina într-o compoziție abia luată de pe foc gelatina nu mai încheagă. Biscuiții trebuie sfărâmați. Nu contați pe știința cititorilor

(1) (1) Abuz
andreescu_c2015
andreescu_c2015, 12/05/2015

Foarte explicita si destul de simpla!

(0) (0) Abuz
11/05/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
costi1960, 11/05/2015

"Dificultate: Foarte ușor" ?!?!?

(3) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează