Petitchef

Choux cu somon

Aperitiv
20 porții
30 min
25 min
Ușor
  • Choux cu somon
  • Choux cu somon, poza 2
  • Choux cu somon, poza 3
  • Choux cu somon, poza 4
  • (4.22/5 - 18 voturi)
  • 8
  • 25
Choux cu somon
 
Usor de facut, daca va pregatiti cojile in avans si garnisiti in ultimul moment pentru o pregatire expresa. Combinata cu crema branza Philadelphia si putin marar, combinatia va fi ideala. O reteta explicata de noi, pas cu pas mai jos ↓ ↓

Ingrediente

Numarul de porții: 20

Aluatul de choux :

80 gr faina

50 gr unt

130 ml apa

2 oua

1 ou pentru ungere

1 lingurita de sare


Umplutura:

250 gr branza proaspata (tip Philadelphia)

150 gr de somon afumat

piper

Materiale

posh (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Choux cu somonIntr-o cratita, puneti apa cu untul si sarea, pe foc.
    Cand untul se topește, se adauga faina dintr-o singura miscare si se amesteca pana cand pasta rezultata se indeparteaza de marginile tavii.
  • Etapa 2 - Choux cu somonLuati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca energic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Etapa 3 - Choux cu somonFolosind un posh, formati cojile la dimensiunea dorita. Bateti oul si ungeti cojile cu o pensula, rotunjind bine forma.
  • Etapa 4 - Choux cu somonCoaceți 25 de minute la 180°C . Aveti grija, ca la sfarsitul gatitului, sa nu le scoateți direct de din cuptor, pentru ca se vor dezumfla. Lasati usa cuptorului deschisa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a le scoate.
  • Etapa 5 - Choux cu somonUmplutura:
    Taiati somonul in bucati foarte mici.
    Păstrati o treime pentru a decora.
    Se amesteca restul cu celelalte ingrediente ale umpluturii.
  • Etapa 6 - Choux cu somonTaiati capacul fiecarui choux si umpleti-l cu amestecul pregatit anterior, apoi acoperiti cu bucati mici de somon. Puneti capacul la choux.
  • Etapa 7 - Choux cu somonEt voilà!

Video

YouTube


Comentarii:

n-i--, 31/12/2017

Va incanta si va bucura toate prostiile publicate de analfabetii de la Petitchef, (numai cei ce nu stiti sa gatiti).
Rar gasesti ceva scris cu seriozitate si publicat corect. In rest pierdere de timp ri alimente stricate!

am gătit această rețetă
(1) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 27/11/2017

Eteee fleosc! Nu mai putem sa mancam decat "somon fumee" !!!! Ne lasi?? Da' sprotul sau macroul, crapul, pastravul, sardina, scrumbia, carasul, salaul, novacul etc, etc, ce au? Sau tie-ti stau in gat?

(3) (3) Abuz
John_, 27/11/2017

Ce cuvinte domne! Abia daca stii cum sa le pronunti. Destepti tare astia de la Petit! Mai bine prepar un Smörgåstårtor cu somon. Ca-i tot de la Petitchef astia! Si se pronunta si mai usor!

(3) (2) Abuz
Alina, 31/12/2017

Practic sunt pateurile de casa pe care le pragatea mama cu branza sau orice alta umplutura.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
Larisa, 04/05/2018

Daca nu va incanta retetele prezentate nu mai intrati pe site!
Atata fiere aveti in voi!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
Lia, 27/11/2017

Minunate!Aratoase,gustoase,facute in casa.sanatoase!

am gătit această rețetă
(1) (2) Abuz
platon_n2013
platon_n2013, 28/11/2017

AM SA ÎNCERC SI EU... ARATĂ FOARTE BINE

(0) (0) Abuz
04/05/2018

Excelent!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: