Choux cu somon

Aperitiv
Ușor
55 min
71 Kcal

Usor de facut, daca va pregatiti cojile in avans si garnisiti in ultimul moment pentru o pregatire expresa. Combinata cu crema branza Philadelphia si putin marar, combinatia va fi ideala. O reteta explicata de noi, pas cu pas mai jos ↓ ↓

Ingrediente

20

Aluatul de choux :

Umplutura:

Materiale

  • posh (facultativ)

Preparare

Preparare30 min
Gătire25 min
  • Choux cu somon - Preparare etapa 1Intr-o cratita, puneti apa cu untul si sarea, pe foc.
    Cand untul se topește, se adauga faina dintr-o singura miscare si se amesteca pana cand pasta rezultata se indeparteaza de marginile tavii.
  • Choux cu somon - Preparare etapa 2Luati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca energic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Choux cu somon - Preparare etapa 3Folosind un posh, formati cojile la dimensiunea dorita. Bateti oul si ungeti cojile cu o pensula, rotunjind bine forma.
  • Choux cu somon - Preparare etapa 4Coaceți 25 de minute la 180°C . Aveti grija, ca la sfarsitul gatitului, sa nu le scoateți direct de din cuptor, pentru ca se vor dezumfla. Lasati usa cuptorului deschisa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a le scoate.
  • Choux cu somon - Preparare etapa 5Umplutura:
    Taiati somonul in bucati foarte mici.
    Păstrati o treime pentru a decora.
    Se amesteca restul cu celelalte ingrediente ale umpluturii.
  • Choux cu somon - Preparare etapa 6Taiati capacul fiecarui choux si umpleti-l cu amestecul pregatit anterior, apoi acoperiti cu bucati mici de somon. Puneti capacul la choux.
  • Choux cu somon - Preparare etapa 7Et voilà!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp durează să prepari choux cu somon?

Prepararea choux-urilor cu somon durează aproximativ 55 de minute, incluzând 30 de minute pentru pregătire și 25 de minute pentru coacere.
Ingredientele principale includ aluat de choux (făină, unt, apă, ouă, sare) și umplutură (brânză proaspătă, somon afumat, piper, mărar).
Nu, rețeta este considerată ușoară, mai ales dacă pregătiți cojile în avans și le umpleți înainte de servire.
Da, puteți experimenta cu alte tipuri de brânză, dar brânza Philadelphia oferă o textură cremoasă și un gust plăcut care completează somonul.
Este important să lăsați ușa cuptorului deschis timp de 10 minute după coacere pentru a permite choux-urilor să se răcească treptat, prevenind astfel dezumflarea.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 71Kcal
  • Carbo: 3.3g
  • Grăsimi: 4.4g
  • Grăsimi sat.: 2.3g
  • Proteine: 4.4g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 0.2g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (41g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.69/5, 74 voturi 12 comentarii
  • pagina 1 / 2

Domnica

Aspectoase si gustoase.

am gătit această rețetă
abuz

Rodica

Excelenta pentru o masa festiva.

am gătit această rețetă
abuz

Larisa

Daca nu va incanta retetele prezentate nu mai intrati pe site!
Atata fiere aveti in voi!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent!!!!

am gătit această rețetă
abuz

n-i--

Va incanta si va bucura toate prostiile publicate de analfabetii de la Petitchef, (numai cei ce nu stiti sa gatiti).
Rar gasesti ceva scris cu seriozitate si publicat corect. In rest pierdere de timp ri alimente stricate!

am gătit această rețetă
abuz

Alina

Practic sunt pateurile de casa pe care le pragatea mama cu branza sau orice alta umplutura.

am gătit această rețetă
abuz

Lia

Minunate!Aratoase,gustoase,facute in casa.sanatoase!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Arata bine si cred ca sunt si bune la gust , sigur voi incerca

abuz

mimi

Foarte buna

abuz
platon_n2013

platon_n2013

AM SA ÎNCERC SI EU... ARATĂ FOARTE BINE

abuz
  • pagina 1 / 2