Tort despacito

Gustări
Foarte ușor
1 h 20 m
480 Kcal

Un desert din Brazilia- tort Despacito! Un blat pufos de cacao si un mousse de ciocolata; o asociere perfecta intre cele 2. Reteta mai jos ↓ ↓

Ingrediente

8

Blatul :

Siropul:

Mousse-ul:

Decor:

Materiale

  • forma cu inel - 18 cm diametru
  • Punga de patiserie
  • mixer electric
  • spatula
  • Spatula

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare30 min
Gătire25 min
  • Tort Despacito - Preparare etapa 1Blatul cu ciocolata:
    In vasul mixerului, bateti ouale, vanilia si zaharul, pana la dublarea volumului.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 2Adaugati cacaoa cernuta, faina si praful de copt, apoi adaugati sarea si incorporati totul folosind o spatula.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 3Turnati aluatul intr-o forma de copt cu inel, unsa bine si coaceti in cuptor preincalzit la 180° C timp de 20 de minute. Scoateti din cuptor si intoarceti blatul, apoi puneti-l inapoi in forma.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 4Siropul de cafea cu ciocolata:
    Incalziti laptele, zaharul, cafeaua solubila și cacaoa, intr-o cratita. Lasati sa fiarba timp de 5 minute, apoi lasati sa se raceasca.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 5Spuma de ciocolata :
    Puneti vasul mixerului, paletele mixerului si smantana lichida, la congelator cu 20 de minute inainte de utilizare.
    Apo scoateti totul si bateti frisca. Topiti ciocolata cu lapte si ciocolata neagra.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 6Turnati imediat amestecul de ciocolata topita in frisca si amestecati pentru a incorpora ciocolata.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 7Faceti gauri in blat, folosind un bat de lemn, apoi turnati siropul de ciocolata peste el.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 8Asezati o folie de acetat in jurul tortului inainte de a pune spuma, apoi acoperiti cu mousse de ciocolata. Neteziti bine partea superioara si raciti timp de 30 de minute.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 9Topiti putina ciocolata neagra si transferati-o intr-o punga de patiserie. Taiati un pic varful si faceti linii orizontale de ciocolata peste mousse.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 10Apoi cu o scobitoare sau varful unui cutit, faceti linii de sus in jos, pentru a forma un model.
  • Tort Despacito - Preparare etapa 11Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru tortul Despacito?

Ingredientele principale includ ouă, zahăr, cacao pudră, făină, praf de copt, smântână pentru frișcă, ciocolată cu lapte și ciocolată neagră.
Prepararea tortului durează aproximativ 1 oră și 20 de minute, incluzând timpul de preparare, coacere și răcire.
Da, rețeta este considerată foarte ușoară, fiind accesibilă și pentru cei care sunt la început în bucătărie.
Se recomandă utilizarea unei combinații de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră pentru a obține un gust echilibrat și bogat.
Da, poți experimenta cu diferite tipuri de ciocolată sau îndulcitori, dar este bine să ții cont de proporțiile și texturile pentru a nu afecta rezultatul final.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 480Kcal
  • Carbo: 43.8g
  • Grăsimi: 29.4g
  • Grăsimi sat.: 18.7g
  • Proteine: 8.2g
  • Fibre: 3.1g
  • Zahăr: 32g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (145g)

Atribute

Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.92/5, 12 voturi 1 comentariu

Carmen

Gustos și Ușor de făcut!

am gătit această rețetă
abuz