Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Nu stiu cum va amintiti dvs. ciocolata de casa, dar eu mi-aduc aminte de gustul inconfundabil de cacao si nuci prajite, pe care mama le baga la cuptor cu o zi inainte si le lasa la uscat sus, pe dulapul din bucatarie, nu cumva sa se atinga cineva de ele. Eram tare cuminte in ziua in care mama pregatea ciocolata si drept rasplata ma lasa sa ling vasul in care se intampla minunea. Parca eram in raiul dulciurilor...si va asigur ca aproape nu mai era cazul sa-l spele. Stralucea de la atata lins!

Ciocolata de casa are o reputatie universala, insa in Romania ea a reprezentat pentru multi dintre noi dulcele suprem. Comparativ cu cea din comert, varianta de casa e mai gustoasa, mai sanatoasa, foarte proaspata, si e facuta cu multa dragoste. Variante pentru ciocolata de casa sunt numeroase, combinatii care mai de care mai interesante, insa ciocolata de casa cu nuci si lapte praf iti va aminti mereu de copilarie.

Desi reteta e simpla, apa, zahar, lapte praf, cacao, alune de padure sau miez de nuca, cantitatile trebuie respectate cu sfintenie. Daca te afli la prima incercare a retetei te sfatuim sa ai nervii tari, s-ar putea sa nu-ti reuseasca din prima. Secretul e ca produsul final sa nu fie nici prea uscat, nici prea moale (ca-n reclama...) pe scurt, sa aiba consistenta perfecta!

Nu trebuie sa ai un motiv anume sa prepari ciocolata de casa. Iti trebuie buna dispozitie si rabdare. Rezultatul iti va insenina ziua!


photo: © Kimberly Reinick - Fotolia.com