De ce sa consumam carne de vita?

Monday 30 June 2014 22:06
De ce sa consumam carne de vita?

Carnea de vita este bogata in grasimi, dar jumatate dintre acestea sunt mononesaturate, benefice totusi pentru inima. Cu toate acestea, carnea de vita cu putina grasime, consumata din cand in cand, este benefica. Carnea are in compozitie si alte substante pe care nu le poti obtine din plante. Printre ele este creatina, cea care formeaza depozite de energie in muschi si creier, ceea ce stimuleaza activitatea si metabolismul.

Iata cateva motive pentru a include carnea de vita in dieta ta:

  • E sanatoasa. Exista 29 de bucati „slabe” de carne de vita (indeosebi pulpa de vita sau de vitel) in conformitate cu standardele americane USDA. Carnea de vita ofera nutrienti, cum ar fi zinc, fier, proteine ​​si vitamine B. Jumatate din grasimea care se gaseste in carnea de vita este mononesaturata, la fel ca cea gasita in uleiul de masline.
  • E usoara. Folosind retete simple, carnea de vita poate fi o alegere usoara la o masa bine echilibrata.
  • Este accesibila. Caloriile din carnea de vita sunt mult mai dens nutritive decat optiunile vegetariene de proteine, cum ar fi untul de arahide, tofu sau fasolea.
  • Proteinele animale sunt ”proteine de inalta calitate”. Calitatea unei surse de proteine ​​se bazeaza pe concentratia de aminoacizi esentiali. Proteinele ​​animale sunt cea mai buna completa sursa de aminoacizi esentiali necesari pentru a sprijini sanatatea oaselor, metabolismul, functionarea tesutului muscular, chiar si functionarea corespunzatoare a sistemului nervos.
  • Ofera satietate.
  • Se consuma cu moderatie. Deoarece carnea de vita nu contine fibre, nu rezulta reziduuri solide odata cu consumarea ei, asadar preparatele din carne de vita trebuie combinate cu legume proaspete si cereale.


Comentarii

Notează articolul:

  • pagina 1 / 2
fp, 02/09/2021

Bine de stiut.

(0) (0) abuz
GEO, 06/12/2019

Dens nutritive, da :)))

(0) (0) abuz
22/02/2017

Guta se face din tot ce nu a terminat de crescut, miel, ied, vitel. Din animal matur nu faci guta, iar daca ai trebuie sa infasori in miez de paine o bobita naturala (neprelucrata ca parfum si culoare) de rasina cat maciulia la chibrit si sa o inghiti zilnic pe stomacul gol. Sa nu atinga smaltul dentar ca il topeste efectiv. Va dizolva depunerile de la articulatii; dpa unii chiar si calculii biliari.

(1) (0) abuz
01/09/2016

E usoara , inseamna ... o alegere usoara. Este accesibila , inseamna ,probabil, ca este cea mai ieftina carne ?! Articol prost!

(1) (1) abuz
29/06/2016

Foarte interesant.

(0) (0) abuz
04/04/2016

Daca e asa de benefica, poate fi inclusa in regimul vegetarian, nu? Zicea cineva ca nu e buna la "probleme de circulatie" Eu n-am asemenea probleme, nu mi s-a suspendat niciodata permisul de conducere!

(0) (4) abuz
04/09/2015

EXCELENT ARTICOLUL.

(1) (1) abuz
03/09/2015

Este buna ,dar mare atentie cine are probleme de circulatie ,nu este buna pentru cei cu guta ,tromboflebita etc.

(2) (0) abuz
11/08/2015

Pentru a nu fierbe carnea de vita sau vitel cu orele, este bine sa puneti bucatile de carne la pastramit in sosuri dupa gust, dar care sa includa suc de lamaie sau vin alb/rosu dupa preferinta alaturi de condimentele care va plac (ghimbir, ienibahar, coriandru, piper boabe, etc). In acest fel capata un gust deosebit pentru viitoarea friptura si este si macerata pentru micsorarea duratei de procesare. Cornel

(3) (0) abuz
DIANA30
DIANA30, 11/08/2015

Avem o oferta spaeciala si noua de lucru part-time .
Cereti mai multe detalii la adresa de email zkz01&yahoo.com

(0) (4) abuz
  • pagina 1 / 2