De ce sa consumam carne de vita?

Carnea de vita este bogata in grasimi, dar jumatate dintre acestea sunt mononesaturate, benefice totusi pentru inima. Cu toate acestea, carnea de vita cu putina grasime, consumata din cand in cand, este benefica. Carnea are in compozitie si alte substante pe care nu le poti obtine din plante. Printre ele este creatina, cea care formeaza depozite de energie in muschi si creier, ceea ce stimuleaza activitatea si metabolismul.

Iata cateva motive pentru a include carnea de vita in dieta ta:

  • E sanatoasa. Exista 29 de bucati „slabe” de carne de vita (indeosebi pulpa de vita sau de vitel) in conformitate cu standardele americane USDA. Carnea de vita ofera nutrienti, cum ar fi zinc, fier, proteine ​​si vitamine B. Jumatate din grasimea care se gaseste in carnea de vita este mononesaturata, la fel ca cea gasita in uleiul de masline.
  • E usoara. Folosind retete simple, carnea de vita poate fi o alegere usoara la o masa bine echilibrata.
  • Este accesibila. Caloriile din carnea de vita sunt mult mai dens nutritive decat optiunile vegetariene de proteine, cum ar fi untul de arahide, tofu sau fasolea.
  • Proteinele animale sunt ”proteine de inalta calitate”. Calitatea unei surse de proteine ​​se bazeaza pe concentratia de aminoacizi esentiali. Proteinele ​​animale sunt cea mai buna completa sursa de aminoacizi esentiali necesari pentru a sprijini sanatatea oaselor, metabolismul, functionarea tesutului muscular, chiar si functionarea corespunzatoare a sistemului nervos.
  • Ofera satietate.
  • Se consuma cu moderatie. Deoarece carnea de vita nu contine fibre, nu rezulta reziduuri solide odata cu consumarea ei, asadar preparatele din carne de vita trebuie combinate cu legume proaspete si cereale.