Petitchef

Salata calda cu carne de vita si legume

Antreuri
3 porții
5 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
400 g carne de vita fiarta

1 ceapa rosie

2 rosii



2 catei usturoi

1-2 linguri ulei de masline

Preparare

  • Am cumparat niste carne de vita doar din dorinta de a face o supa buna pentru tortellini care, cum spusesem, trebuie sa isi gaseasca sfarsitul intr-o supica buna.

    Asa a si fost ! Insa carnita avea cam 1,5 kg (cu tot cu oase) si dupa ce am mancat o parte din ea cu morcovi si cartofi , bineinteles ca a mai ramas destula. Asa ca a doua zi am executat o salata rece-calda,minunata ! O puteti face si voi cu orice tip de carne doriti, gatita in ce mod doriti. Imi place mult sa ma joc cu ingredientele, si cred ca si voua.

    Intai taiem carnea in bucatele mici. Intr-o tigaie, punem 1-2 linguri ulei de masline, si o inclinam astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct. Un mic secret pentru a aromatiza tot uleiul deodata, pentru a imprastia in mod si timp uniform aroma dorita.

    Cand s-a incalzit punem cateii de usturoi usor zdrobiti cu lama unui cutit sau cu podul palmei. Lasam pana simtim aroma, nu pana se coloreaza ,dupa care adaugam morcovii si dovleceii feliati.

    Sotam impreuna cateva minute,pana morcovii sunt patrunsi,insa usor crocanti, dupa care punem sare si piper si adaugam carnita.

    Luam de pe foc si asezam in farfurii completand cu felii de rosii si ceapa, daca doriti, masline, rucola , nuci sau orice altceva doriti.

    Un mod minunat de a “recicla” carnea din rasol sau cea ramasa de la supe cu alte destinatii, ca in cazul de fata.



Comentarii:

18/11/2014

Ofertele serioase se adreseaza persoanelor cu mintea deschisa care doresc sa si suplimenteze veniturile NU celor ce isi pling mereu de mila avind creierul prins in capcana prostiei si necunoasteri refuzind sa invate ceva nou!

(0) (0) Abuz
15/11/2014

F.buna,economica

(0) (0) Abuz
13/11/2014

Dragilor, (ma refer la cei care posteaza oferte de munca!), inca Nu v-ati prins?AICI SE COMENTEAZA RETETE!Sau, in disperare de cauza, faceti orice, pentru a mai fraierii naivii care se lasa influentati de "ofertele serioase" pe care le aveti. ATENTIE LA CAPCANE!

(0) (0) Abuz
21/09/2014

Si ceapa unde este?

(0) (0) Abuz
21/09/2014

Buna, gustoasa!

(0) (0) Abuz
13/08/2014

Resturile se dau la catzel.....

(1) (0) Abuz
30/07/2014

Nu poate fi rau. bravo!

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Pare a fi apetisant

(0) (0) Abuz
05/11/2012

Usor si sanatos. Iami, iami.

(0) (0) Abuz
03/11/2012

Intresant

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata calda de legume(warm vegetables salad)
Salata calda de legume(warm vegetables salad)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salată caldă din legume la cuptor şi rucola
Salată caldă din legume la cuptor şi rucola
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata calda de cartofi
Salata calda de cartofi
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: