Delicii din cufarul marii - salata de icre

Salata de icre de peste este o idee excelenta pentru un aperitiv cu gust de peste, care va raspandi un „spirit marin”, dar va face si invitatii sa se simta speciali.

Salata de icre este un starter perfect atat la sarbatori si ocazii speciale, precum si la vizitele obisnuite ale prietenilor sau cunostintelor. Consumata cu masura este un aperitiv sanatos, plin de vitamine (A, C, D) dar si de Omega 3, precum si multe alti nutrienti necesari organismului nostru.

Aceasta salata este foarte des intalnita in bucataria mediteraneana, iar in bucataria greceasca o intalniti sub numele de „taramosalata”, numai ca fata de varianta romaneasca are mai multa paine, cartofi, otet sau rosii. Salata greceasca de icre este pregatita in mod traditional la intrarea in postul Pastelui, dar gustul ei deosebit o face apreciata pe toata durata anului. Varianta greceasca este pregatita in general cu icre roz, contine mai putin ulei decat salata de icre traditionala romaneasca, se serveste rece, ornata cu masline.

Nu va fie teama, puteti utiliza aceste perle marine pentru a face o delicioasa salata de icre de peste atat pentru intreaga familie si prieteni, pentru un weekend special, chiar si pentru o petrecere de lux. Atentie doar la tipul de icre folosit si modalitatea de servire!