Petitchef

SALATA DE ICRE DE CRAP

Antreuri
4 porții
15 min
15 min
Dificil

Ingrediente

4

Preparare

  • 1. Icrele se spala cu atentie , se curata de pielite si apoi se sareaza si se lasa la frigider cateva ore; tot acest timp avem grija sa pregatim si fiertura de gris care trebuie sa fie lasata la racit ( intr-un vas micut se pun la fiert cam 100 -150 ml apa, apoi cand apa clocoteste adaugam grisul in ploaie si amestecam energic ca nu cumva sa lase cocoloase! se mai lasa putin timp la fiert- pana ce compozitia se ingroasa bine, apoi totul se lasa la racit).

    2. Cand grisul este bine racit se adauga intr-un bol incapator impreuna cu icrele ( din care mai pastram deoparte 1-2 lingurite) si incepeme sa mixam totul pana cand se omogenizeaza bine; adaugam trepat uleiul in fir subtire- ca la maioneza, alternand cu zeama de lamaie si apa minerala - in momentul in care observam ca avem o compozitie suficient de tare!
    3. Cand compozitia este suficient de legata si a crescut bine vom adauga si restul de icre oprite si ceapa tocata marunt- marunt! Mixam totul un timp scurt de timp- ca sa nu ni se sparga bobitele de icre , apoi, daca mai e nevoie potrivim salata de gust cu sare si inca putina zeama de lamaie!
    tips: apa minerala face icrele mai pufoase si le albeste!


Poze

SALATA DE ICRE DE CRAP
SALATA DE ICRE DE CRAP - poza 2
SALATA DE ICRE DE CRAP - poza 3

Întrebări:




Comentarii (90):

atena_p2014
atena_p2014, 20/09/2016

Este reteta clasica!E bine sa folosim gris fiert la salata pt.ca iese mai alba.La fel e bine ca aproape de sfarsit sa adaugam icre,pt ca ele sa ramana intregi si sa se vada frumos.E buna,asa ca incercati!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
09/08/2015

Foarte buna,ai ieșit mai buna ca cea din comerț si foarte sanatos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/06/2015

Bun bun,saru' mana !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2015

Foarte bun, am incercat si eu reteta si mi-a placut foarte mult !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
andrei_s2014
andrei_s2014, 25/05/2015

Deștepții/tele comentează această rețetă și habar nu au câtuși de puțin despre chimie culinare, încântarea papilelor gustative și sistemul digestiv uman...
FOLOSITI ICRE DE CRAP/HERING SI GRIS!de asemenea nu condamn nici pe cei ce folosesc miez de pâine stoarsa... Delectați-vă cu icre ușoare cremoase gustoase și fără pic de greață... Dacă nu doriți asta, puneți numai icre și ulei din belșug și lăsați-vă de sfaturi, ca nu-s sănătoase...Mai aveți și o vârstă și degeaba, dar mdeh așa v-a învățat țața Floarea,probabil..

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
03/04/2015

A iesit bestial.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/03/2015

Si eu pun apa minerala. Sint mai gustoase !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/12/2014

Raspund celui care a intrebat de gris!Icrele nu absorb asa de bine uleiul ca si grisul, astfel pentru a nu avea senzatia de "greata" de la uleiul care nu se resoarbe, este indicat sa folosim gris.Eu nu folosesc mixerul pentru incre, si ies tot asa de hustoase.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
10/12/2014

KK

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/04/2014

B

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 9

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata caesar - irezistibila
Salata caesar - irezistibila
2 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salată crocantă de castraveți și cartofi
Salată crocantă de castraveți și cartofi
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează