En papillote, al Cartoccio sau In pergamentFolosirea pergamentului este o tehnica clasica de gatit, care impiedica uscarea carnii si faciliteaza aromarea ei in profunzime. Cateva linguri de lichid sunt de ajuns pentru ca mancarea sa se faca la abur si sa ramana suculenta.

Metoda en papillote reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor (in special peste si pui) si mai rar a legumelor, impachetate in hartie de copt. Se foloseste in cazul alimentelor care necesita un timp scut de gatire. Pentru a fi sigur ca se gatesc perfect trebuie feliate sau tocate subtire, insa suficient de gros cat sa reziste aburilor.



In pergament poti gati: carne de pui, crustacee, peste, legume peste care sa adaugi vin alb, ghimbir, ierburi aromatice, supa, arpagic etc. Carnurile gatite en papillote se servesc in hartia in care au fost gatite, pentru a savura sucul rezultat in urma procesului de preparare.

De ce sa gatesti cu pergament? Pentru ca:
- nu mai ai nevoie sa folosesti uleiuri sau alte grasimi;
- preparatele se gatesc in grasimile proprii, care sunt naturale;
- evidentiaza aroma si savoarea ingredientelor.