Kaab el ghzal - dulcele marocan

In Maroc, a servi dulciuri la sfarsitul mesei nu este neaparat o regula. Cel mai comun desert este Kaab el ghzal sau "coarne de gazela" care este un produs de patiserie sub forma de semiluna, umplut cu pasta de migdale si pudrat cu zahar. De obicei, in Maroc la sfarsitul mesei se servesc fructe de sezon. Maroc produce o gama larga de fructe si legume si chiar unele tropical-mediteraneene.


Kaab el ghzal sunt excelente daca sunt servite cu un pahar de ceai de menta dulce. Cea mai populara bautura este ceaiul verde cu menta. In mod traditional, in Maroc, servirea ceaiului de menta este considerata o forma de arta, iar consumul acestuia alaturi de prieteni si familie este de multe ori o traditie de zi cu zi. Tehnica de turnare este la fel de importanta ca si calitatea ceaiului in sine.

In timpul lunii de Ramadan, marocanii mananca "shebakia Halwa", o delicatesa in forma de covrig, un aluat prajit si inmuiat intr-o oala fierbinte de miere si presarat cu seminte de susan. Halwa Shebakia sunt prajiturile consumate in timpul lunii de Ramadan. Foarte populare sunt si prajiturile de nuca de cocos Fudge, "Zucre Coco".

In Maroc, masa de pranz este masa principala, cu exceptia lunii sfinte a Ramadanului. O masa tipica incepe cu o serie de salate calde si reci, urmate de un tagine. Painea este consumata la fiecare masa. De obicei, masa se termina cu o ceasca de ceai de menta dulce. Marocani mananca de multe ori cu mainile lor si de aceea folosesc painea ca o ustensila. Consumul de carne de porc si alcoolul sunt considerate „Haraam” si sunt interzise consumului alimentar musulman.