Petitchef

Coarne de gazela, mici delicii orientale

Coarnele de gazela sunt fursecuri de origine marocana si sunt facute dintr-o pasta de migdale la interior, imbracata intr-un aluat foarte fin. Denumirea vine de la forma prajiturelelor :)

Gustări
8 porții
1 h 30 m
15 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Pentru pasta de migdale:

Cost estimat: 21.48 (2.69€/porție)

Materiale

  • Dispozitiv de taiat cu rotita

Preparare

  • Etapa 1 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Amestecati toate ingredientele pentru pregatirea aluatului. Dati-i forma unei mingii. Infoliati-l si puneti-l la rece cel putin 1 ora.
  • Etapa 2 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Amestecati toate ingredientele pentru pasta de migdale. Nu ar trebui sa fie prea uscata, in caz contrar se adauga putina apa de flori de portocale. Formati 15 batoane din pasta de migdale si puneti-le pe blatul de lucru.
  • Etapa 3 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Dupa ce aluatul s-a odihnit la rece, din acesta se ia putin cat o minge mica. Va ungeti mainile cu ulei si intindeti delicat aluatul in palma.
  • Etapa 4 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Puneti un baton de pasta de migdale si inchideti aluatul bine.Dati forma unei semilune.
  • Etapa 5 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Ungeti cu ulei blatul de lucru si puneti semiluna pe blat. Acum dati-i forma unui corn de gazela si apasati marginile pentru a sigila aluatul.
  • Etapa 6 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Cu un dispozitiv de taiat cu rotita eliminati surplusul de aluat. Daca nu aveti o asemenea ustensila, folositi-va de un cutit.
  • Etapa 7 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Aranjati coarnele gazela de pe o foaie de copt si lasati-le sa se usuce 1 ora la temperatura camerei. Apoi coaceti-le 15 minute la 180°C
  • Etapa 8 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Gata, ati pregatit coarne de gazela!

Observații:

Variatii : in cazul in care pregatirea aluatului vi se prea complicat, puteti sa il inlocuiti cu seminte susan. Rulati fiecare baton de pasta de migdale in seminte de susan, apoi coaceti timp de 10 minute la 180°C

Poze

Coarne de gazela, mici delicii orientale
Coarne de gazela, mici delicii orientale - poza 2
Coarne de gazela, mici delicii orientale - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briouats, dulcele marocan
Briouats, dulcele marocan
15 porții
35 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta regilor-varianta mini
Tarta regilor-varianta mini
12 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fructele de soc – de la preparate medicinale la delicii culinare Fructele de soc – de la preparate medicinale la delicii culinare Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează