Petitchef

Coarne de gazela, mici delicii orientale

Gustări
8 porții
90 min
15 min
Ușor
Coarnele de gazela sunt fursecuri de origine marocana si sunt facute dintr-o pasta de migdale la interior, imbracata intr-un aluat foarte fin. Denumirea vine de la forma prajiturelelor :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru aluat:

250 faina

2 linguri de apa de flori de portocale

2 linguri de ulei

150 ml apa


Pentru pasta de migdale:

300 gr faina de migdale

1 lingura de scortisoara

150 gr zahar

50 gr unt

30 ml apa de flori de portocale

ulei de floarea soarelui

Materiale

Dispozitiv de taiat cu rotita

Preparare

  • Etapa 1 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Amestecati toate ingredientele pentru pregatirea aluatului. Dati-i forma unei mingii. Infoliati-l si puneti-l la rece cel putin 1 ora.
  • Etapa 2 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Amestecati toate ingredientele pentru pasta de migdale. Nu ar trebui sa fie prea uscata, in caz contrar se adauga putina apa de flori de portocale. Formati 15 batoane din pasta de migdale si puneti-le pe blatul de lucru.
  • Etapa 3 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Dupa ce aluatul s-a odihnit la rece, din acesta se ia putin cat o minge mica. Va ungeti mainile cu ulei si intindeti delicat aluatul in palma.
  • Etapa 4 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Puneti un baton de pasta de migdale si inchideti aluatul bine.Dati forma unei semilune.
  • Etapa 5 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Ungeti cu ulei blatul de lucru si puneti semiluna pe blat. Acum dati-i forma unui corn de gazela si apasati marginile pentru a sigila aluatul.
  • Etapa 6 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Cu un dispozitiv de taiat cu rotita eliminati surplusul de aluat. Daca nu aveti o asemenea ustensila, folositi-va de un cutit.
  • Etapa 7 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Aranjati coarnele gazela de pe o foaie de copt si lasati-le sa se usuce 1 ora la temperatura camerei. Apoi coaceti-le 15 minute la 180°C
  • Etapa 8 - Coarne de gazela, mici delicii orientale
    Gata, ati pregatit coarne de gazela!

Video

YouTube

Observații:

Variatii : in cazul in care pregatirea aluatului vi se prea complicat, puteti sa il inlocuiti cu seminte susan. Rulati fiecare baton de pasta de migdale in seminte de susan, apoi coaceti timp de 10 minute la 180°C

Poze

Coarne de gazela, mici delicii orientale, poza 1Coarne de gazela, mici delicii orientale, poza 2Coarne de gazela, mici delicii orientale, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Compot de coarne - som befott
Compot de "coarne" - som befott
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Marmelada de coarne
Marmelada de coarne
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu crema mascarpone si krantz
Tort cu crema mascarpone si krantz
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Spritz aperol
Spritz aperol
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pastele - delicii italienePastele - delicii italieneDelicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreFructele Kiwi, delicii de smarald!Fructele Kiwi, delicii de smarald!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: