Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!

La fel ca multe feluri de mancare de origine chineza, pachetelele de primavara spun o poveste interesanta despre migratie si adaptare, deoarece acestea pot fi gasite pe aproape fiecare continent, cu variatii de umplere, impachetare si sosul de servire.

Pachetelele de primavara sunt un aperitiv comun in multe bucatarii asiatice. Acestea pot fi prajite si crocante sau servite reci, uneori numite "pachetele proaspete de primavara". Acestea sunt umplute cu ingrediente care pot fi consumate crude, cum ar fi morcovi maruntiti, muguri de fasole si plante aromatice sau ingrediente care au fost fierte inainte de exemplu: creveti, somon afumat, tofu fiert.

Ceea ce toate pachetelele de primavara au in comun este ambalajul. Spre deosebire de rulourile din ou, care sunt facute din faina de grau si din oua si care sunt similare cu pastele proaspete, pachetelele de primavara sunt rulate in hartie de orez comestibila.

Rulourile de primavara au diferite umpluturi, care variaza de la tara la tara si care depind de modul in care sunt servite: proaspete sau prajite ori fierte. Pachetelele de primavara prajite in ulei sau versiunea coapta, contin in general un amestec de legume si carne, fiert cu sare, piper, zahar si sos de soia. Rulourile de primavara proaspete contin, in general, fructe de mare gatite si racite, cum ar fi creveti sau o imitatie carne de crab, taitei de orez, frunze de salata verde, morcov tocat si ierburi proaspete, cum ar fi menta si coriandru.

Pachetelele de primavara sunt preparate care se servesc calde, imediat dupa ce au fost pregatite. Racirea determina intarirea foilor de orez, care afecteaza calitatea preparatului.

Pachetelele de primavara se servesc cu sosuri asiatice care pot varia in functie de preferinte: sos de soia, sos iute, sos teryaki, etc.