Sandvișul - la indemana oricand iti este foameNimeni nu stie cand a fost preparat cu exactitate primul sandviș, insa cel care ii da numele este este John Montagu, al IV-lea conte de Sanwich (un oras in comitatul Kent, Anglia). Legenda spune ca, in secolul al XVIII-lea, contele John Montagu, care era pasionat de jocul de carti, consuma acest aperitiv in timp ce juca la masa. Faptul ca se prepara repede, si ca putea fi usor transportat si consumat in situatii atipice pentru servirea mesei, i-a adus popularitate atat in tara lui de origine cat si peste tot in lume.

In tara noastra el a patruns in secolul al XX-lea, sub denumirea eglezeasca (Sandwich), insa sub aspectul dezvoltarii vietii urbane, s-a impus printre produsele denumire generic „minuturi” sau „fast food”.

Sandvișurile sunt o masa de pranz foarte populara, fiind luate la scoala sau la serviciu, sau la picnicuri. Contin, in general, o combinatie de legume proaspete, carne, branza si o varietate de sosuri si condimente. Urmare a diversificarii comertului de tip fast food, sunt adesea intalnite in bistro-uri si cafenele.

Sandvișul poate fi o alegere inteligenta pentru o dimineata plina de energie sau oricand trebuie sa mananci in graba. Legume si carne, intre doua jumatati de bagheta sau oricare alt sortiment de paine, reprezinta o portie de energie atunci cand suntem grabiti sau nu ne putem opri pentru 40 de minute sa savuram o masa.

Nu exista sandvisul perfect, exista sub atatea combinatii cate gusturi sunt. Voi pe care il preferati?
Daca nu aveti unul preferat, va dam noi cateva idei.