Totul despre ridichiDespre ridichi se stie ca au fost cultivate pentru prima data in China si s-au raspandit in Europa si Emisfera Nordica prin 1500. Ridichea este membru al familiei Brassicaceae, si se inrudeste cu varza, conopida si broccoli.

Ce trebuie sa mai stiti despre ele:

- o cana de felii de ridichi are doar 19 calorii;

- sunt o sursa foarte buna de antioxidanti, electroliti, minerale, vitamine si fibre dietetice;

- sunt bogate in vitamina C, asigura aproximativ 15 mg sau 25% din DZR de vitamina C la 100 g;

- contin niveluri adecvate de folati, vitamina B-6, riboflavina, tiamina si minerale precum fier, magneziu,
cupru si calciu;

- au capacitate antioxidanta totala, care masurata in termeni de capacitate de absorbtie a radicalilor de oxigen (valoare ORAC), este de 1736 micromol TE/100 g.;

- numele stiintific in greaca pentru ridichi este Raphanus, care inseamna „creste rapid”;

- multe soiuri de ridichi sunt disponibile pe tot parcursul anului. Ele pot varia in dimensiune, gust, culoare;

- pot fi consumate crude, fie ca un intreg sau in salate de cruditati, alaturi de morcovi, sfecla, castraveti, salata verde, etc;

- un mic dejun frantuzesc poate include ridichii servite cu unt dulce si sare;

- in India de Nord si Pakistan, ridichea este rasa, amestecata cu condimente si introdusa in interiorul painii, pentru a pregati "mooli parantha."