Vara este momentul perfect pentru cocktail-uri!

Cand mercurul din termometre se ridica, este timpul sa alegem cele mai bune fructe de sezon, legume si plante aromatice si sa incepem amestecarea acestora sub forma unor cocktail-uri de vara, care sa mai racoreasca putin atmosfera.

Deci, vara este momentul perfect pentru cocktail-uri! De fapt, asta spunem despre fiecare sezon, dar vara este speciala. Aerul cald de la tropice, atmosfera torida, relaxanta si plina de ispite, fac din vara, pe langa anotimpul distratiei maxime, cel al cocktailurilor.

Dar pana la urma exista doar o pereche de cerinte pentru un cocktail de vara: sa fie cald afara si sa sa-l savuram cu placere! Destul de simplu, nu?

Cele mai bune bauturi de vara sunt pline de savoare - ele pot fi subtile, fructate, sau pur si simplu racoritoare. Multe dintre ele sunt create special pentru a fi servite in anumite momente: la un gratar, un festin cu scoici, sa fie savurate la malul marii, la o cina romantica, in cluburi, unele au combinatii de ingrediente care sa potoleasca setea mai bine decat altele, sau care sa trezeasca in noi spiritul distractiei.

Unele dintre bauturile mixte sunt destul de simplu de facut si pot fi servite direct din sticla in pahare cu cuburi de gheata. Alte cocktailuri au un caracter mixt si sunt realizate dintr-un numar de bauturi alcoolice diferite care dau preparatului un gust unic. Cele mai multe tipuri de retete de bauturi mixte provin din intreaga lume, iar acesta este motivul pentru care varietatea este asa de mare.

Cele mai multe dintre cele mai populare retete de bauturi mixte sunt internationale si care au calatorit in jurul lumii, iar in lungul drum, in unele tari au fost adaugate alte ingrediente interesante.

Barmanii din intreaga lume amesteca, de obicei, bauturi noi, pentru a realiza diferite combinatii de cocktail-uri. Desigur ca, toate retetele noi de bauturi mixte trebuie sa fie testate si rafinate cu atentie inainte de a fi servite publicului larg in baruri si cluburi.

Oricine poate vedea ca cele mai multe retete de bauturi mixte poarta nume destul de exotice, cum ar fi Sour Orange Daiquiri, Sex on the Beach, Coconut Pussycat, Top Banana, Fairy from Hell, Godiva Whisper si acest lucru se datoreaza faptului ca, creatorii lor incearca sa le faca foarte atragatoare pentru public. Bauturile alcoolice cel mai des folosite in cocktail-uri sunt vodka, sampanie, gin, tequila, cognac si rom. Una sau mai multe dintre aceste bauturi sunt folosite ca baza la bauturile mixte servite in baruri si cluburi.

Daca doriti sa faceti aceste bauturi mixte la domiciliu ar trebui sa va alegeti cu siguranta cele mai bune retete de cocktailuri, sa acordati mare atentie ingredientelor necesare si modului exact in care ar trebui sa le amestecati.

In domeniul acesta exista atatea sortimente incat pot multumi pe toata lumea: amar, dulce, sarat, acru, agitat, infuzat. Ei bine, si daca nu s-a inventat pana acum cocktailul care sa fie pe placul dvs., stati linistiti, vara e anotimpul noilor creatii, chiar si in domeniul mixologiei.