Petitchef

Aluat dospit a la Bertinet


Ce repede trece saptamana atunci cand esti in vacanta. :)
Celor care mi-au lasat comentarii in timp ce lipseam, le cer scuze pt intarzierea cu care am raspuns. :)

As vrea sa vedeti o tehnica de framantat aluaturi dulci (au ba IMO) cu drojdie si am sa-l las pe Richard Bertinet sa va arate exact cum se face. Am un malaxor Kitchen Aid de peste 4 ani si sunt foarte multumita de el insa am avut o revelatie si era musai s-o scriu si aici. Astazi am vrut sa framant manual urmand sfaturile din clip, sa vad cum iese si spre mirarea mea, am obtinut o coca elastica si fina in mai putin de 15 minute.

Aluatul se poate folosi la cozonac, la gogosi, pt briose samd

Ingredientele de azi:
600g faina, 150g zahar, 25g drojdie proaspata, 4 oua intregi si 2 galbenusuri, 110g de unt, coaja de la o lamaie si o jumatate de lingurita de esenta de vanilie, 300-350ml lapte caldut insa puteti folosit si ingredientele din reteta de cozonac

Dupa dospire

Dupa copt.


Fasiile :)








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei