Boghi cu oase garf
by Alice albinutza Mâncarea de boghi (cum spun ??ranii) sau bobi, este ceva specific moldovenesc. E vorba de acea fasole care înc? nu e uscat? ca aceea de o m?nânci iarna, dar nici nu mai e acea fasole mic? pe care o mai g?se?ti în p?staie. E o fasole nici uscat?, nici foarte umed? ?i mic?. E o fasole foarte bun? ?i gustoas?, p?stoas? chiar cu un gust oarecum dulce-acri?or.
Nu ?tiu dac? exist? vreo re?et? standard pentru o g?ti......eu îi g?tesc în varianta de mai jos.
A?adar
ingrediente:
boghi, bobi de fasole - 500groase garf, sau orice alt fel de oase, carne de porcceap? - una potrivit?zarzavat - morcov, p?trunjel, ?elin?, ardei, gogo?ar (eu folosesc zarzavatul conservat pentru iarn? - home made)suc de ro?ii - 100grro?ii cherry - vreo 5-6 buccondimente: frunze dafin, piper boabe, boia de ardei dulce, o crengu?? de cimbru (neap?rat)delikat Pui boghii la fiert vreo juma de or? ?i îi scurgi de ap? de dou? ori. Apoi separat c?le?ti ceapa t?iat? cubule?e peste care adaugi oasele garf, sucul de ro?ii ?i cele câteva ro?ii cherry. La?i totul la foc mic vreo 10 min.
Apoi adaugi zarzavatul ?i boghii. Peste tot acest amestec adaugi delikat, boabe de piper, frunze de dafin, pu?in? boia de ardei dulce ?i neap?rat o crengu?? de cimbru. Îmi place s? folosesc la astfel de mânc?ruri cimbru crengu?? pentru c? d? a?a........ un aer rustic. Plus c? aroma este mult mai profund? decât dac? ai folosi cimbru de la plicule?.
Toate se las? la foc mic spre foarte mic, pre? de o or?. Ceea ce rezult? este o mâncare nemaipomenit?, numai bun? pentru vremea asta mohorât?.
Se serve?te cu mur?turi de cas? în saramur? sau o?et, dar e musai.......un pahar de ?uic?.
Poft? bun?!
Ultimele articole
Comentarii:
Sehr gut