Petitchef

Boghi cu oase garf

Boghi cu oase garf by Alice albinutza Mâncarea de boghi (cum spun ??ranii) sau bobi, este ceva specific moldovenesc. E vorba de acea fasole care înc? nu e uscat? ca aceea de o m?nânci iarna, dar nici nu mai e acea fasole mic? pe care o mai g?se?ti în p?staie. E o fasole nici uscat?, nici foarte umed? ?i mic?. E o fasole foarte bun? ?i gustoas?, p?stoas? chiar cu un gust oarecum dulce-acri?or.

Nu ?tiu dac? exist? vreo re?et? standard pentru o g?ti......eu îi g?tesc în varianta de mai jos.

A?adar ingrediente:

boghi, bobi de fasole - 500groase garf, sau orice alt fel de oase, carne de porcceap? - una potrivit?zarzavat - morcov, p?trunjel, ?elin?, ardei, gogo?ar (eu folosesc zarzavatul conservat pentru iarn? - home made)suc de ro?ii - 100grro?ii cherry - vreo 5-6 buccondimente: frunze dafin, piper boabe, boia de ardei dulce, o crengu?? de cimbru (neap?rat)delikat Pui boghii la fiert vreo juma de or? ?i îi scurgi de ap? de dou? ori. Apoi separat c?le?ti ceapa t?iat? cubule?e peste care adaugi oasele garf, sucul de ro?ii ?i cele câteva ro?ii cherry. La?i totul la foc mic vreo 10 min.


Apoi adaugi zarzavatul ?i boghii. Peste tot acest amestec adaugi delikat, boabe de piper, frunze de dafin, pu?in? boia de ardei dulce ?i neap?rat o crengu?? de cimbru. Îmi place s? folosesc la astfel de mânc?ruri cimbru crengu?? pentru c? d? a?a........ un aer rustic. Plus c? aroma este mult mai profund? decât dac? ai folosi cimbru de la plicule?.

Toate se las? la foc mic spre foarte mic, pre? de o or?. Ceea ce rezult? este o mâncare nemaipomenit?, numai bun? pentru vremea asta mohorât?.

Se serve?te cu mur?turi de cas? în saramur? sau o?et, dar e musai.......un pahar de ?uic?.


Poft? bun?!








Comentarii:

15/11/2013

Sehr gut

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează