Petitchef

Carne tocata in crusta.

Imi place sa fac reteta asta mai ales cand avem o masa mai... festiva sa zic asa,aici am facut-o chiar de ziua mea ,erau si sarbatorile de Paste ,dar uite ca nu am reusit pana acum sa o afisez.
Se poate face si cu aluat de cumparat,sau aluat de paine ,fiecare cu ce vrea,umplutura se poate face si in mai multe combinatii ;cu ciuperci si carne tocata ,cu oua fierte puse in mijloc sau carnat.....eu am facut-o doar din carne tocata,oricum ..ca si aspect arata tare bine printre aperitive.
Crusta am facut-o dintr-un aluat fraged (am reteta dintr-o carte de bucate mai veche)si
e nevoie de:
300g faina,2 galbenusuri,150g unt sau margarina,3 linguri de apa,1lingurita otet si un varf cutit sare,acuma depinde si de faina ,poate mai e nevoie de 1-2 lg de apa in plus ,eu odata am mai pus in plus smantana in loc de apa.
Se amesteca toate ingredientele..
..aluatul obtinut se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece 2-3 ore.
Intre timp am pregatit umplutura:
1/2kg carne tocata,o ceapa,3 linguri de bulion(am pus kethcup),2oua,2 felii de paine inmuiata in lapte sau apa si stransa bine ,verdeata(patrunjel,marar)sare si piper dupa gust.
Se caleste ceapa in putin ulei,se pune carnea si se calesc impreuna..
..apoi se ia deoparte, se pun celelalte ingrediente si se amesteca totul .
Dupa 2 ore am scos aluatul ,am impartit in doua parti una mai mare si una mai mica,
Partea cea mare am intins-o si am imbracat peretii unei tavite de chec(tavita unsa si tapetata cu faina)pana la jumatate ;am mai indreptat marginile cu un cutit ca sa fie egale ca inaltime .
Am pus umplutura in tavita...
Iar deasupra am intins foaia cea mica,am indreptat marginile si le-am apasat putin inauntru cu dosul unui cutit;se dau 2 sau 3 gauri obligatoriu ,ca in timp ce se coace aburul impinge crusta si atunci se crapa .
In fiecare gaura am pus cate un cornet din hartie de copt ca sa nu iasa zeama cu abur si sa murdareasca crusta.
Se unge bine cu ou si din cele cateva bucatele de margine indreptate din aluat ,am facut cateva frunzulite si le-am pus deasupra ,peste ele am presarat putin mac.
Se da la cuptor 50 minute ...eu am lasat-o mai mult ,cam o ora si ceva ca am dat focul incet de tot ca sa nu se arda si sa se rumeneasca frumos.
Cand e gata ,se scoate si se lasa pana se raceste bine in tavita ,eu am lasat-o de seara pana dimineata.Se da cu un cutit pe margine ca sa se desprinda, se intoarce pe un fund de lemn si apoi pe platou.
Se orneaza dupa preferinte;in gaurele se poate pune cate un buchetel de patrunjel sau ceapa verde ...eu in mijloc am pus un trandafiras din coaja de rosie si cateva varfuri de ceapa verde .









Comentarii:

15/11/2011

ARATA FOARTE BINE O SA FAC SI EU

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada din carne tocata
Rulada din carne tocata
4 porții
1h30m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Carne cu legume gratinate
Carne cu legume gratinate
8 porții
1h45m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Cornete cu carne uscata
Cornete cu carne uscata
8 porții
28 min
Ușor
2 / 5
Rețetă Rulouri cu carne uscata si branza de capra
Rulouri cu carne uscata si branza de capra
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne tocataRetete cu carne tocataRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: