Petitchef

Carne tocata in crusta.

Carne tocata in crusta.
Imi place sa fac reteta asta mai ales cand avem o masa mai... festiva sa zic asa,aici am facut-o chiar de ziua mea ,erau si sarbatorile de Paste ,dar uite ca nu am reusit pana acum sa o afisez.
Se poate face si cu aluat de cumparat,sau aluat de paine ,fiecare cu ce vrea,umplutura se poate face si in mai multe combinatii ;cu ciuperci si carne tocata ,cu oua fierte puse in mijloc sau carnat.....eu am facut-o doar din carne tocata,oricum ..ca si aspect arata tare bine printre aperitive.
Crusta am facut-o dintr-un aluat fraged (am reteta dintr-o carte de bucate mai veche)si
e nevoie de:
300g faina,2 galbenusuri,150g unt sau margarina,3 linguri de apa,1lingurita otet si un varf cutit sare,acuma depinde si de faina ,poate mai e nevoie de 1-2 lg de apa in plus ,eu odata am mai pus in plus smantana in loc de apa.
Se amesteca toate ingredientele..
..aluatul obtinut se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece 2-3 ore.
Intre timp am pregatit umplutura:
1/2kg carne tocata,o ceapa,3 linguri de bulion(am pus kethcup),2oua,2 felii de paine inmuiata in lapte sau apa si stransa bine ,verdeata(patrunjel,marar)sare si piper dupa gust.
Se caleste ceapa in putin ulei,se pune carnea si se calesc impreuna..
..apoi se ia deoparte, se pun celelalte ingrediente si se amesteca totul .
Dupa 2 ore am scos aluatul ,am impartit in doua parti una mai mare si una mai mica,
Partea cea mare am intins-o si am imbracat peretii unei tavite de chec(tavita unsa si tapetata cu faina)pana la jumatate ;am mai indreptat marginile cu un cutit ca sa fie egale ca inaltime .
Am pus umplutura in tavita...
Iar deasupra am intins foaia cea mica,am indreptat marginile si le-am apasat putin inauntru cu dosul unui cutit;se dau 2 sau 3 gauri obligatoriu ,ca in timp ce se coace aburul impinge crusta si atunci se crapa .
In fiecare gaura am pus cate un cornet din hartie de copt ca sa nu iasa zeama cu abur si sa murdareasca crusta.
Se unge bine cu ou si din cele cateva bucatele de margine indreptate din aluat ,am facut cateva frunzulite si le-am pus deasupra ,peste ele am presarat putin mac.
Se da la cuptor 50 minute ...eu am lasat-o mai mult ,cam o ora si ceva ca am dat focul incet de tot ca sa nu se arda si sa se rumeneasca frumos.
Cand e gata ,se scoate si se lasa pana se raceste bine in tavita ,eu am lasat-o de seara pana dimineata.Se da cu un cutit pe margine ca sa se desprinda, se intoarce pe un fund de lemn si apoi pe platou.
Se orneaza dupa preferinte;in gaurele se poate pune cate un buchetel de patrunjel sau ceapa verde ...eu in mijloc am pus un trandafiras din coaja de rosie si cateva varfuri de ceapa verde .







Comentarii:

15/11/2011

ARATA FOARTE BINE O SA FAC SI EU

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Burger monstru
Burger monstru
1 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tacos samosas
Tacos samosas
16 porții
35 min
Foarte ușor

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Retete cu carne tocata Retete cu carne tocata Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează