Petitchef

CARTOFI DULCI COPTI CU FRUCTE , LEGUME SI SLANINUTA

mal

 Am facut acesti cartofi dulci copti cu fructe , legume si slanina , anul trecut... insa, n-am apucat sa pun reteta pe blog pana acum.



Profit de faptul ca e sarbatoare (apropo: LA MULTI ANI "SFINTILOR " SARBATORITI AZI!!! :)  ) si am putin timp sa va arat cum i-am facut :)

Mai intai am curatat cartofii dulci si i-am taiat feliute...

 ....apoi am taiat in bucati potrivite celelalte legume si fructe : ceapa rosie, ardei capia rosu, rosii chery, pere conference, mere golden...am pus si cateva ridichi de luna intregi, o mana de prune uscate si afumate si cea mai pretioasa "leguma" slaninuta de ardeal afumata, pe care am  crestat-o ;).

Am condimentat cu sare si piper negru macinat mare , am adaugat o lingura de mustar rotisseur (din amestec de boabe diverse de mustar), cateva linguri de ulei de samburi de strugure,  2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos worcester.

  Am amestecat bine legumele ca sa se acopere cu sosurile , condimentele si mustarul...apoi le-am dat la cuptor la 200* pentru  o ora  buna . (prima jumatate  de ora acoperite cu folie)

 Pana s-au patruns cartofii si legumele am facut o salata de cruditati de servit langa amestecul din tava din : salata romana, ridichi, felii de castravete fabio , rosii cherry si usturoi cu dresing din :sare , zahar brun, ulei de struguri si otet de nuci.

 Dupa ce am scos folia , am lasat amestecul  la cuptor pana s-a rumenin slaninuta si legumele s-au caramelizat. Mirosul degajat m-a innebunit de-a binelea :)) si...

explozia de gusturi care  nu poate fi descrisa in cuvinte, e atat de...e fenomenala.

Dulce-acrisoara  de la legume si fructe , cu amestec de fum din lemn bun de la slanina, cu iuteala ridichilor si a mustarului....cu o tona de caramel unsuros ...e chiar ceva greu de explicat in cuvinte.

E buna, buna.:)



 Prima portie am servit-o fara salata ca sa pot savura toate gusturile legumelor si fructelor .Mi-au placut tare mult ...chiar si slaninuta mi-a placut ;)



 Si in amestec cu salata a mers, insa prefer varianta fara...doar cu putina paine crocanta. Ridichile coapte mi s-au parut ciudate la gust si le-am ocolit in prima faza, insa a doua zi le-am papat (reci ) pana la ultima :))

Daca aveti curaj, incercati si voi super combinatia de cartofi dulci cu fructe, legume si slaninuta...eu n-am regretat :) .











Comentarii:

30/06/2013

Am facuto si mi-a placut foarte mult

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi dulci la cuptor, cu ghimbir si lime
Cartofi dulci la cuptor, cu ghimbir si lime
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa alegem un storcator de fructe si legume?Cum sa alegem un storcator de fructe si legume?12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: