Acum, daca o fi sau nu bavarez - nu pot sa jur! Dar suna bine nu? Si cred ca e close to the real thing... si daca nu e, oricum a fost minunat - it's definitely going in my Hall of Fame :D Dupa ce am terminat de mancat am mai petrecut jumatate de ora aseara rozand osul - yes, it was THAT good (do not mock me, please)
Reteta asta cu singuranta nu se incadreaza in categoria "easy dinner". E un proces mai indelungat, dar in final it was all worth it. A avut parte de un tratament regesc ciolanul asta. Intai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare...
...Si am frecat bine ciolanul cu pasta obtinuta. Apoi l-am asezat intr-o tava, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi si 5-6 catei de usturoi nedecojiti, am aruncat acolo si cateva crengute de cimbru si rozmarin si am turnal vreo 300ml de bere peste...
L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor, la foc mic, pentru o ora. A mai ramas si un pic de bere pentru mine - rasplata pentru a job well done, nu? Go for it - you deserve it! :D
Dupa o ora, mai toata berea scazuse, asa ca ma mai turnat inca 300ml, l-am acoprit din nou, si l-am mai lasat 45 de minute in cuptor ca sa soak up all the yuminess.
La sfarsit arata asa ciolanul meu:
Like it's died and gone to heaven.. si eu impreuna cu el :D Era atat de fraged si aromat - nu am destule cuvinte sa va explic; trebuie sa incercati si sa vedeti cu ochii vostri!
L-am servit cu varza calita cu cimbru si galuste de paine... si inca niste bere ofc :D
Mahlzeit!