Petitchef

Cremes Bio

Cremes la care se poate face si foile si crema cu ingrediente Bio. Varianta data contine extrem de putin zahar - deci e o prajitura nedulce. Daca doriti puteti adauga miere la foi si sa inlocuiti zaharul cu miere in budinca.

Desert
10 porții
1 oră
30 min
Ușor
211 Kcal

Ingrediente

10

Foi:

Crema:

Preparare

  • Se fac foile amestecand galbenusurile cu smantana si cu faina cat cuprinde. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
  • Se intinde o foaie de aluat cat de mare posibil. Se intind pe ea 4 linguri ulei si apoi se presara faina.
    Se impacheteaza aluatul tip branzoiaca astfel ca tot uleiul cu faina sa fie acoperit si apoi se impacheteaza in doua inca o data (unii fac rulou) si se lasa la frigider 15-20 minute.
  • Se scoate aluatul de la frigider si se intinde iar cu sucitorul. Se taie in doua si se intind doua foi care se coc pe dosul tavii la cuptor (aprox 10 min la 180 grade)
  • Crema: Se fierbe laptele asa cum scrie pe plicul de budinca doar ca se adauga pastaia curata de seminte cu tot cu seminte. Separat se amesteca o parte din laptele rece cu praful de budinca + 4 linguri faina si 4 linguri zahar brun.
  • Cand fierbe laptele se ia oala deoparte si amesteca cu compozitia de budinca. Se pune iar pe foc si se amesteca pana se ingroasa.Cand e gata se scot pastaile de vanilie din budinca, se amesteca albusurile batute spuma in crema fierbinte.
  • Se ansambleaza cremesul: o foaie dedesupt, crema turnata fierbinte peste, apoi cealalta foaie si se acopera: cam intr-o zi se inmoaie foile.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 211Kcal
  • Carbo: 22.5g
  • Grăsimi: 10.1g
  • Grăsimi sat.: 2.9g
  • Proteine: 7.2g
  • Fibre: 0.6g
  • Zahăr: 11.4g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (149g)


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1 h 5 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează