Petitchef

DONUTS

DONUTS Timp de preparare:4 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:-600g faina -100 g unt(margarina),la temperatura camerei -2 oua -cca 1/2 lingurita,sau ceva mai putin,sare -cca250 ml lapte -6 lingurite zahar -1 lingurita(rasa),praf de copt -2 lingurite drojdie -arome(vanilie,coaja de lamiie,esenta de rom) Pentru glazura -4 linguri de zahar pudra -sucul de la 1/2 de lamiie

Mod de preparare:Drojdia+1 lingurita de zahar(din cele 6 lingurite)se topeste in cca 10 linguri de lapte (din cele 250 ml),caldut,intr-un vas(pahar,de ex.);se lasa sa creasca cca 5 minute. In timpul asta,ouale,untul,zaharul ramas,aromele,sarea, se freaca bine;se adauga drojdia(cu laptele si zaharul),crescuta.Se amesteca,apoi se pune faina(cernuta cu praful de copt;se pune laptele,caldut,incetul cu incetul,pina se obtine un aluat,putin mai moale decit aluatul de cozonac;se framinta cca 8 minute. Se pune,apoi,aluatul,intr-un vas,presarat cu putina faina;se acopera vasul,se inveleste intr-o paturica(tinuta in bucatarie pt asa ceva). Se lasa sa creasca cca 1 ora;aluatul,trebuie sa-si dubleze volumul. Se pune,apoi,pe suprafata de lucru,presarata cu faina;se framinta citeva secunde,apoi se intinde intr-o foaie,cu grosimea de cca 1 cm. Se taie(daca nu avem ceva special,cu ce avem la ndemina) rondele,gaurite la mijloc(vezi poza). Se lasa sa creasca(rondelele)cca 10 minute,apoi se prajesc in ulei mult(ca pt cartofi pai) si fierbinte. Focul sa fie moderat,sa se faca in mijloc(donuts). Se pun,apoi,pe o farfurie,cu servetele absorbante Cind sint reci,se pun pe un gratar si in zig-zag(sau cum vreti),se pune peste ele glazura:zaharul pudra +zeama de lamiie se freaca;sa fie de consistenta smintinii.Cu glazura se face,deci,un zig-zag,cu o lingura. Glazura asta e buna,acrisoara.Se poate pune peste Donut,ciocolata(alba sau maro),topita sau zahar pudra;se pot si umple cu gem,budinca de vanilie............ Cind glazura e uscata,se servesc.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi la cuptor (perfect donuts)
Gogosi la cuptor (perfect donuts)
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gogosi / donuts la cuptor
Gogosi / donuts la cuptor
2 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Vulcani cu lava de ciocolata/ chocolate lava cake
Vulcani cu lava de ciocolata/ chocolate lava cake
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pranz delicios
Pranz delicios
2 porții
16 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Placinta cu mere
Placinta cu mere
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu visine si frisca
Prajitura cu visine si frisca
10 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează