Petitchef

Frittelle con formaggio e mortadella(Gogosi cu branza si salam)

Ingredienti: 400g farina, 200ml acqua tiepida, 1/2 cubetto di lievito, sale, un cucchiaio di olio d'oliva, 50g di formaggio semistagionato, 50 g di mortadella, 50g salame.


Mettiamo nel bocalle del mixer (Bimby) la farina, l'acqua, il lievito , l'olio e il sale e impastiamo tutto: 3 min. a vel. Spiga.


30 secondi prima mettiamo anche il salame con il formaggio tagliato strisciolline e finiamo di impastare. Lasciamo lievitare l'impasto per circa 1 ora, coperto e in luogo caldo.


In una padella picolla ma alta mettiamo olio per friggere.



Con le mani prendiamo delle palline di pasta e le buttiamo nell olio caldo e facciamo friggere le nostre frittelle.


Si possono servire come antipasto ma vanno bene anche per fare merenda....




Ingrediente: 400g faina, 200ml apa calduta, 1/2 cub drojdie proaspata, sare, 1 lingura de ulei de masline, 50 g branza nu foarte moale, 50g salam, 50g parizer.

Preparare: cu ajutorul unui mixer facem coca amestecand faina cu apa, uleiul, drojdia si sarea. Cand coca a devenit compacta adaugam si branza si salamul taiat cubulete si mai framantam putin. Lasam la dospit circa 1 ora dupa care incingem ulei intr-o tigaie mica si inalta, iar cu ajutorul mainilor  luam bucati de coca pe care le prajim in ulei. Se pot servi ca aperitiv dar sunt bune si pentru o gustare de dupa amiaza...sper sa va placa






















Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.