Petitchef

Lavash cu umplutur? ad-hoc

Lavash cu umplutur? ad-hoc

Într-o diminea?? Povestelnicul a scos dintr-o pung? dou? lavash-uri proaspete ?i se gândi oare ce s? fac? cu ele. ?tia cu certitudine c? trebuie s? le m?nânce dar nu ?tia cu ce. ?i se gândi el s? plagieze o re?et? arab? ?i s-o dreag? mai pe moldovene?te. Cu acest minunat gând cotrob?i prin frigider ?i tot ce g?sise acolo scoase pe mas?.

Ingrediente:3 cartofi medii

1 ardei ro?u ?i dulce

câteva cozi de ceap? verde

4 foi de salat? t?iat? pai

câteva sute de grame de ?ampinioni

2 linguri de humus

200g morcov marinat picant

100 g m?sline

2 castrave?i mura?i

o bucat? de brânz? cu mucegai albastru

o bucat? mu?chiule? de purcel

o lingur? de maionez?

o ceap? medie

50 vin ro?u sec

sare

ulei

ingrediente pentru shaorma

Pe mas? s-au adunat foarte multe, taman pentru dou? por?ii: una vegetarian? ?i una mai pu?in, ca s? mul?umeasc? pe toat? lumea. Deci s? purcedem.

Mod de preparare:T?iem cartofii pai. Ceea ce vede?i voi felii, în doi timpi ?i trei mi?c?ri au fost pai.

cartofi taiati

Dup?, îi punem în mult ulei încins ?i-i pr?jim pân? se rumenesc.

cartofi pai la prajit

Când sunt gata, îi scoatem atent ?i-i punem pe un ?erve?el s? se scurg?.

cartofi fried

Toc?m ceapa, o pr?jim în ulei încins pân? se înmoaie ?i ad?ug?m ciupercile.

ciuperci la prajit

Le pr?jim la foc încet, amestecându-le din când în când, cam 10 min.

ciuperci prajite

Dup? asta, lu?m frumos bucata de carne ?i o tot batem pe ambele p?r?i pân? se sub?iaz? bini?or. Asta ca s? se p?trund? mai bine.

carne batuta

O s?r?m, o pip?r?m ?i o arunc?m în tigaia încins?. O pr?jim pe ambele p?r?i cam 3 minute.

steak prajit

Când se rumene?te, o stingem cu vin.

steak stins cu vin rosu

Bucata de steak o t?iem m?runt. Castrave?ii îi t?iem pai, m?slinele rondele.

castraveti murati si masline

E, oameni buni, b?ie?i ?i fete, la momentul acesta le avem pe toate gata ?i nu ne r?mâne decât s? a?ternem frumos lavash-ul pe mas?,

lavash

Dup? care începem a picta. Îl ungem suflete?te cu humus sau maionez?, îl împodobim cu salat? ?i cu cartofei.

lavash umplut

Îl îngro??m cu ciuperci sau carne, cu morcov sau ca?caval, cu castrave?i mura?i ?i cu ardei t?iat rondele.

lavash umplut

Nu care cumva s? uita?i de ceap?. Cozile de ceap? t?iate rondele des?vâr?esc aceast? oper?. La urm? stropi?i cu ni?te sos tabasco sau spune?i vraja voastr? preferat? ?i chema?i la mas? mâinile dibace

lavash umplut

care vor ascunde toate bun?t??ile acestea sub lavash proasp?t ? vr?jma? de bun.

lavash umplut

Pseudo pl?cinta ob?inut? o pune?i pe-o tigaie ?i o ?ine?i pe ambele p?r?i, cam câte trei minute.

lavash

Povestelnicul a servito cu suc de ro?ii ?i nu i-a p?rut r?u deloc. S? ave?i poft?.

lavash ad-hoc

P.S.Orice asem?nare cu vreun soi de bucate oriental este iluzorie:-P








Comentarii:

30/03/2012

E foarte bun..si eu pregatesc des..si e usor de preparat...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează