Într-o diminea?? Povestelnicul a scos dintr-o pung? dou? lavash-uri proaspete ?i se gândi oare ce s? fac? cu ele. ?tia cu certitudine c? trebuie s? le m?nânce dar nu ?tia cu ce. ?i se gândi el s? plagieze o re?et? arab? ?i s-o dreag? mai pe moldovene?te. Cu acest minunat gând cotrob?i prin frigider ?i tot ce g?sise acolo scoase pe mas?.
Ingrediente:3 cartofi medii
1 ardei ro?u ?i dulce
câteva cozi de ceap? verde
4 foi de salat? t?iat? pai
câteva sute de grame de ?ampinioni
2 linguri de humus
200g morcov marinat picant
100 g m?sline
2 castrave?i mura?i
o bucat? de brânz? cu mucegai albastru
o bucat? mu?chiule? de purcel
o lingur? de maionez?
o ceap? medie
50 vin ro?u sec
sare
ulei
Pe mas? s-au adunat foarte multe, taman pentru dou? por?ii: una vegetarian? ?i una mai pu?in, ca s? mul?umeasc? pe toat? lumea. Deci s? purcedem.
Mod de preparare:T?iem cartofii pai. Ceea ce vede?i voi felii, în doi timpi ?i trei mi?c?ri au fost pai.
Dup?, îi punem în mult ulei încins ?i-i pr?jim pân? se rumenesc.
Când sunt gata, îi scoatem atent ?i-i punem pe un ?erve?el s? se scurg?.
Toc?m ceapa, o pr?jim în ulei încins pân? se înmoaie ?i ad?ug?m ciupercile.
Le pr?jim la foc încet, amestecându-le din când în când, cam 10 min.
Dup? asta, lu?m frumos bucata de carne ?i o tot batem pe ambele p?r?i pân? se sub?iaz? bini?or. Asta ca s? se p?trund? mai bine.
O s?r?m, o pip?r?m ?i o arunc?m în tigaia încins?. O pr?jim pe ambele p?r?i cam 3 minute.
Când se rumene?te, o stingem cu vin.
Bucata de steak o t?iem m?runt. Castrave?ii îi t?iem pai, m?slinele rondele.
E, oameni buni, b?ie?i ?i fete, la momentul acesta le avem pe toate gata ?i nu ne r?mâne decât s? a?ternem frumos lavash-ul pe mas?,
Dup? care începem a picta. Îl ungem suflete?te cu humus sau maionez?, îl împodobim cu salat? ?i cu cartofei.
Îl îngro??m cu ciuperci sau carne, cu morcov sau ca?caval, cu castrave?i mura?i ?i cu ardei t?iat rondele.
Nu care cumva s? uita?i de ceap?. Cozile de ceap? t?iate rondele des?vâr?esc aceast? oper?. La urm? stropi?i cu ni?te sos tabasco sau spune?i vraja voastr? preferat? ?i chema?i la mas? mâinile dibace
care vor ascunde toate bun?t??ile acestea sub lavash proasp?t ? vr?jma? de bun.
Pseudo pl?cinta ob?inut? o pune?i pe-o tigaie ?i o ?ine?i pe ambele p?r?i, cam câte trei minute.
Povestelnicul a servito cu suc de ro?ii ?i nu i-a p?rut r?u deloc. S? ave?i poft?.
P.S.Orice asem?nare cu vreun soi de bucate oriental este iluzorie:-P
Comentarii:
E foarte bun..si eu pregatesc des..si e usor de preparat...