Petitchef

Medovnik


Un dulce rusesc... cehesc nu mi-e clara obarsia, cert este ca in cofetariile din Cehia este o constanta. Dragutului meu sot i-a placut extrem de mult (oricum el este fan-ul meu nr 1 :) ).

Pt blaturi (7 in total):
4 oua + 200g zahar + 4 linguri de miere + 4 linguri de unt (unt moale, nu topit)+ 2 lingurite de bicardonat de sodiu + 400g faina

- ouale si zaharul se amesteca bine si se pun la fiert in bain-marie, se amesteca in continuu
- mierea si untul se infierbanta separat intr-o cratita si se toarna peste amestecul cu oua
- sa trage de pe foc cand compozitia s-a ingrosat putin
- lasam 5 minute sa se racoreasca si adaugam faina si bicarbonatul (deci compozitia lichida inca e calda)
- obtinem un aluat destul de lipicios insa nu va speriati asa trebuie sa fie
- daca este extrem de lipicios mai adaugati ptuin cate putin faina
- se da la frigider pt o ora sau la congelator pt 15-20 de minute
- aluatul l-am impartit in 3 pt ca am intins 3 foi lungute si subtirele (2-3 mm) si-apoi le-am taiat pe fiecare in 2 (direct in tava) si-n felul acesta am copt de 3 ori si-am obtinut 6 foi :) iar a 7-a mi-a iesit din marginile celorlalte
Important! - suprafata pe care le intindeti sa fie bine infainata
- se coc aproximativ 7 minute la cuptorul incins in prealabil la 180°C , dar din minutul 5 supravegheati coacerea sa nu se arda, le vrem aurii nu maron :)
- se lasa la racit pe gratar
- foaia cea mai nereusita se faramiteaza

Crema
- 1,5L smantana + 200g zahar
- extrem de simpla crema, amestecam zaharul in smantana (deci chiar 1 litru jumate de smantana trebuie) cu miscari incete, altfel riscati sa obtineti ceva lichid (consistenta cremei se vede in montajul de mai jos)

Se asambleaza in felul urmator:
- foaie, crema, foaie .... terminati cu crema, presarati blatul faramitat si eventual il amestecati si cu nuci tocate (eu l-am amestecat, ba am pus nuci si intre blaturi ceea ce va sugerez sa faceti si voi :) )
- tortul se acopera cu folie de plastic, se pune o greutate peste el si se da la rece pana a 2-a zi

Are un gust placut de miere, iar crema cu smantana ii balanseaza dulceata la perfectie.






Comentarii (11):

05/12/2014

Ce fel de smantana ai folosit?dulce sau acra?

(0) (0) Abuz
06/04/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Arata foarte bine felicitari

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Foarte buna felicitari

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Adevarata placere!

(0) (0) Abuz
12/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
29/12/2012

F f buna si deliciosa

(0) (0) Abuz
15/11/2012

Super

(0) (0) Abuz
26/04/2012

L-am facut ieri, este minunat. Special, nu seamana cu nici un alt tort

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort la metru
Tort la metru
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Melcisori cu nuca
Melcisori cu nuca
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rasturnata cu mere si branza de capra
Rasturnata cu mere si branza de capra
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei