Petitchef

MELCI CU SCORTISOARA / CARACOLES DE CANELA

MELCI CU SCORTISOARA / CARACOLES DE CANELA
Originea acestei retete este dintro care spaniola 'UCENIC DE BRUTAR' care mia placut fuarte mult.Cum san o persoana care i-mi place scortisoara, nu puteam rata aceasta reteta.Modul de framantare l-am modificat, si l-am facut in modul meu.
Esta receta es del libro APRENDIZ DE PANADERO (es un libro muy bueno). Y como soy una persona que me gusta mucho el sabor de canela, no podia dejar esta receta sin hacerla.El modo de amasar es totalmente dinstinto.
INGREDIENTE:
450 gr faina
260-300 ml lapte
80 gr unt
90 gr zahar brun
1 ou
7 gr sare
5 ml suc de lamaie
3 gr cuaja de lamaie
12 gr drojdie proaspata
UMPLUTIRA:
6 1/2 linguri zahar brun
1 1/2 lingura praf de scortisoara
COVERTURA:
topping de caramel
nuci pisate
INGREDIENTES:
450 gr harina
260-300 ml leche
90 gr azucar moreno
1 huevo
7 gr sal
5 ml zumo de limon
3 gr piel rallada del limon
12 gr levadura prensada fresca
RELLENO:
6 1/2 cucharas azucar moreno
1 1/2 cucharas canela molida
COVERTURA:
topping de caramel
nueces picadas
Am incalzit putin laptele cu untul si am amestecat cu zaharul,sare-a,cuaja de lamaie, sucul de lamaie iar oul l-am batut putin si l-am adaugat, tuate aceste ingrediente amestecate bine le-am pus in vasul de la MP, iar dupa aceia am adaugat faina.Si am pus masina in miscare la program rapid,dupa un minut adaug drojdia,si o data ce a terminat de framantat, am oprit-o si am lasat coca sa se dospeasca c-am 1 1/2 h.
He calentado un poco la leche y poniendole la mantequilla, luego he mesclado con el azucar, sal, la ralladura del limon, zumo de limon y el huevo ligeramente batido, todos estos ingredientes las mesclo bien y las pongo en la cubeta de la panificadora despues añado la harina.Le doy al programa rapido, despues de un minuto añado la levadura y una vez que deja de amasar apago la maquina y la dejo leudar 1 1/2.

I-am scos aerul.
Le saco el aire.
Pe planseta unsa cu ulei am intins o fuaie, peste care am presarat umplutura.
En una superficie engrasada extiendo la masa, por encima le pongo el relleno.
Am facut un sul, care l-am taiat de 2 cm.
Ago un rulo, y lo corto en de unos 2 cm.
Le-am pus in tava si le-am lasat la dospit 30-40 min.
Las pongo en bandeja con papel o engrasado, y las dejo leudar 30-40 min.
Le-am pus topping de caramel pe deasupra.
Les pongo por encima el topping de caramelo.
Si am presarat nuca pisata.
Y luego las nueces picadas.
Cuptorul fiind incins la 180ºC, am introdus tava si le-am copt cam 30-35min.
El horno precalentado a 180ºC, introdusco la bandeja y la dejo cocer 30-35 min.
Mmm...au fost fuarte bune!Si fuarte afrodisiace!
Mmm..estuvieron buenisimos!Y encima afrodiciacos!
Va multumesc pentru interesul cu care ati citit, ce am scris, imi cer sceze pentru greselile gramaticale!
Va mai astept, si cu alta ocazie!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Gogosi cu iaurt
Gogosi cu iaurt
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gogosi umplute cu gem
Gogosi umplute cu gem
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gogosi cu apa minerala
Gogosi cu apa minerala
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Lemnul dulce - Scortisoara Lemnul dulce - Scortisoara Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează