Notifications: Căutare avansată

Mucenici moldovenesti - miere, nuca...o nebunie!

De Diamond loves Cuisine!
(4.36/5 - 135 voturi)
10 comentarii


zilele astea dadeam tarcoale pe bloguri si mi-a ramas gandul pe blogul Danielei, unde am gasit o reteta savuroasa de mucenici! multumesc mult, draga mea!:D


Poza de defilare:

Ingrediente:
500 gr. de faina
20 gr. drojdie proaspata
250 ml. lapte
2 lingurite de zahar
1 lingurita de sare
1 ou
80 gr. unt

pt uns: 1 galbenus frecat cu zahar si putin lapte
nuca macinata si miere de albine

nuca se curata, se rumenste la cuptor, se macina la robot, sau...la ce aveti... eu am lasat-o mai marisoara!:D


drojdia se dizolva bine in cele doua lingurite de zahar si 2 linguri de lapte cald...

se adauga peste faina...am lasat sa dospeasca 15 min...


apoi am adaugat oul batut, untul topit, laptele caldut si sarea...

robotul a format bila de aluat...l-am mai framantat si eu putin...

am lasat aluatul sa dospeasca langa cuptor aprox o ora... am acoperit vasul cu un prosop...


aluatul se portioneaza in 8 bucati...
facem un cordon mai lung...alungim aluatul din mijloc spre capete...

facem o codita impletita...din cele doua capete...

se innoada sub forma unui covrigel...

apoi aluatul se rasuceste, dand forma unui 8...

am pus mucenicii in tava...unde i-am mai lasat sa dospeasca jumatate de ora...
apoi a uns cu oul batut...

lasati spatiu intre ei, ca vor creste in timpul coacerii...

coptorul trebuie sa fie preincalzit... se coc intre 25-30 de min...
dupa ce ii scoateti din cuptor, acoperiti-i cu un prosop umed... ca sa nu se intareasca prea tare deasupra...

i-am uns un ciere cand erau inca, calduti, ca sa pot intinde mierea bine...

se presoara nuca...

si foameaaaaa...

apropie-te!:D

o floare pt voi!:D

pofta maxima!:D




De Diamond loves Cuisine!



Punctează această reţetă:

Comentarii:

07/03/2016

Merci beaucoup ! - foarte buni , doar ca , traditional , se fac de post.....( fara lapte , fara oua ..."cozonac de moda noua") !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
20/03/2012

Mmmm, ce bine arata! sunt convinsa ca si gustul e pe masura... o sa incerc si eu zilele astea reteta.

(0) (0) Abuz
03/03/2013

Superb arata dar ai uitat siropul care-i face si mai buni! Marylene

(0) (0) Abuz
08/03/2013

Imi ploua in gura doar privindu-i

(0) (0) Abuz
09/03/2017

Câți ies din acest aluat?

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Ma apuc de ei acusica!

(0) (0) Abuz
10/03/2014

Foarte buna reteta!

(0) (0) Abuz
08/03/2013

Arata super bine hmm

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Chiar mia placut

(0) (0) Abuz
11/03/2013

Arata superb!!!

(0) (0) Abuz

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale