Mucenici moldovenesti - miere, nuca...o nebunie!

Mucenici moldovenesti - miere, nuca...o nebunie!

zilele astea dadeam tarcoale pe bloguri si mi-a ramas gandul pe blogul Danielei, unde am gasit o reteta savuroasa de mucenici! multumesc mult, draga mea!:D

Poza de defilare:

Ingrediente:
500 gr. de faina
20 gr. drojdie proaspata
250 ml. lapte
2 lingurite de zahar
1 lingurita de sare
1 ou
80 gr. unt

pt uns: 1 galbenus frecat cu zahar si putin lapte
nuca macinata si miere de albine

nuca se curata, se rumenste la cuptor, se macina la robot, sau...la ce aveti... eu am lasat-o mai marisoara!:D

drojdia se dizolva bine in cele doua lingurite de zahar si 2 linguri de lapte cald...

se adauga peste faina...am lasat sa dospeasca 15 min...

apoi am adaugat oul batut, untul topit, laptele caldut si sarea...

robotul a format bila de aluat...l-am mai framantat si eu putin...

am lasat aluatul sa dospeasca langa cuptor aprox o ora... am acoperit vasul cu un prosop...

aluatul se portioneaza in 8 bucati...
facem un cordon mai lung...alungim aluatul din mijloc spre capete...
facem o codita impletita...din cele doua capete...

se innoada sub forma unui covrigel...

apoi aluatul se rasuceste, dand forma unui 8...

am pus mucenicii in tava...unde i-am mai lasat sa dospeasca jumatate de ora...
apoi a uns cu oul batut...

lasati spatiu intre ei, ca vor creste in timpul coacerii...

coptorul trebuie sa fie preincalzit... se coc intre 25-30 de min...
dupa ce ii scoateti din cuptor, acoperiti-i cu un prosop umed... ca sa nu se intareasca prea tare deasupra...

i-am uns un ciere cand erau inca, calduti, ca sa pot intinde mierea bine...

se presoara nuca...

si foameaaaaa...

apropie-te!:D

o floare pt voi!:D

pofta maxima!:D

D Diamond loves Cuisine!

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.59/5, 128 voturi 11 comentarii
  • pagina 1 / 2

anonymous

Sunt în cuptor mucenicii!! Modelați de copii :))
La câte grade se pun, nu am remarcat în rețetă.. Am pus momentan la 200, mai ridic spre sfârșitul celor 30 de minute sa se rumenească :) De-abia aștept să-i mâncăm!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Merci beaucoup ! - foarte buni , doar ca , traditional , se fac de post.....( fara lapte , fara oua ..."cozonac de moda noua") !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Câți ies din acest aluat?

abuz

anonymous

Foarte buna reteta!

abuz

anonymous

Arata superb!!!

abuz

anonymous

Chiar mia placut

abuz

anonymous

Imi ploua in gura doar privindu-i

abuz

anonymous

Arata super bine hmm

abuz

anonymous

Ma apuc de ei acusica!

abuz

anonymous

Superb arata dar ai uitat siropul care-i face si mai buni! Marylene

abuz
  • pagina 1 / 2