Petitchef

Ochiuri cu spanac

Este unul dintre felurile mele preferate primavara, la micul dejun. Desi de data asta l-am mancat seara, ca dimineata nu aveam timp de bibilit mancaruri, de regula bag un sandvis - eventual cu branza Hochland :)) - si dispar din peisajul bucataristic.

Asadar am avut nevoie de spanac, am luat o legatura, ca asa se gasea la marketul respectiv.

Acuma poza arata un spanac mai batran, de fapt, este ceea ce NU trebuie sa cumparati. Spanacul trebuie sa aiba frunzele de marime medie, sa fie proaspat, altfel este amarui la gust. Dar am luat ce am gasit, nu am timp de hoinarit prin piete, uneori.

Am curatat de codite, am spalat bine, am taiat spanacul in bucatele mai mici si l-am pus la fiert cu sare cateva minute - asa imi place mie, semifiert - in apa doar cat sa-l cuprinda.
Pana a fiert spanacul am pregatit 2 oua ochiuri.
Dupa care am pus frunzele in farfurie, scurse de zeama, apoi ochiurile, apoi am mai dat un praf de sare si am pus putin ketchup pentru gust.

Se serveste cald. Pofta buna! :)









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Foietaj cu cod si spanac
Foietaj cu cod si spanac
4 porții
55 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Wrap cu sunca, cheddar si spanac
Wrap cu sunca, cheddar si spanac
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: