Petitchef

Ochiuri cu spanac

Ochiuri cu spanac
Este unul dintre felurile mele preferate primavara, la micul dejun. Desi de data asta l-am mancat seara, ca dimineata nu aveam timp de bibilit mancaruri, de regula bag un sandvis - eventual cu branza Hochland :)) - si dispar din peisajul bucataristic.
Asadar am avut nevoie de spanac, am luat o legatura, ca asa se gasea la marketul respectiv.
Acuma poza arata un spanac mai batran, de fapt, este ceea ce NU trebuie sa cumparati. Spanacul trebuie sa aiba frunzele de marime medie, sa fie proaspat, altfel este amarui la gust. Dar am luat ce am gasit, nu am timp de hoinarit prin piete, uneori.

Am curatat de codite, am spalat bine, am taiat spanacul in bucatele mai mici si l-am pus la fiert cu sare cateva minute - asa imi place mie, semifiert - in apa doar cat sa-l cuprinda.
Pana a fiert spanacul am pregatit 2 oua ochiuri.
Dupa care am pus frunzele in farfurie, scurse de zeama, apoi ochiurile, apoi am mai dat un praf de sare si am pus putin ketchup pentru gust.
Se serveste cald. Pofta buna! :)









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Galette cu spanac si branza de capra
Galette cu spanac si branza de capra
1 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Foietaj cu cod si spanac
Foietaj cu cod si spanac
4 porții
55 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează