Petitchef

Oua ochiuri, in vasul de lut

Oua ochiuri, in vasul de lut "Reteta" asta e chiar problematica, hihi...dar numai la capitolul "imagine" :P
...desi, chiar daca nu aveti (inca) o forma din asta haioasa de lut (vaaaai, ce mult imi place!!! :D) puteti dezlega usor problema, folosindu-va de tigaia clasica :)))
Sint foarte fericita ca o am dar n-am sa va spun ca de doi ani zace in camara (silly me!!!!!!!). Mi-a cumparat-o mami a mea draga din Horezu, impreuna cu inca vreo doua, tot de lut, printre care si o oala mare pentru sarmale, pe care de-abia astept sa o indes cu niste sarmale delicioase din foi de vita :))
...pana atunci, insa, sa parcurgem voiosi minunata "reteta" :P

Avem nevoie de:
- evident, oua :P ...patru :)))
- putin unt
- sare...si piper, daca chiar vreti :D

...are pana si o mica cartulie cu retete atasata :)
...iar in poza de prezentare sint niste oua-ochiuri foarte faine, perfecte pentru copii (am sa i le fac lui Bogdi candva :P)

...in doua, diferite, dar atragatoare ipostaze :))

...desi nu scria, eu am lasat forma pentru aproape o ora in apa, si de-abia dup-aia m-am apucat de treaba :)
Se unge, asadar, cu unt forma:

Se introduc ouale in vasul pregatit pentru prajit:

Se condimenteaza cu condimentele favorite (sare, piper, etc.)

Se tine forma la cuptor pana cand ouale se intaresc; se servesc cu o portie sanatoasa de spanac cu lapte :P

...ouale ies foarte usor din forme, dupa cum vedeti :)

...si sint foarte, foarte gustoase (sau oi fi fost eu prea vrajita de minunata-mi forma de lut?! :P)

Informatii importante:
Vasul de lut se foloseste atat in cuptorul traditional cat si in cuptorul cu microunde. In acest caz, ouale se inteapa cu furculita. Orice alt fel de intrebuintare duce la fisurarea vasului.
Preparatele se aseaza intotdeauna in cuptorul caldut si se ridica treptat temperatura cuptorului.
Se evita racirea brusca a vasului. Se recomanda asezarea vasului scos din cuptor pe o scandura sau pe un prosop uscat.
Dupa utilizare vasul se lasa la inmuiat si se spala in apa calduta.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Oua surpriza de paste
Oua surpriza de paste
16 porții
2 h 13 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ouă fierte tari la air fryer
Ouă fierte tari la air fryer
2 porții
11 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Oua cu avocado
Oua cu avocado
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Oua mimoza, 4 variante
Oua mimoza, 4 variante
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Oua mimosa
Oua mimosa
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita? Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita? 6 altfel de oua 6 altfel de oua Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează