Papana?i de brânz? fier?i
Papana?ii fier?i îmi amintesc de copil?rie. Îmi f?cea mama ori de câte ori avea ocazia, iar eu îi puteam mânca ?i diminea?a ?i la amiaz? ?i seara. ?i bineîn?eles copiii mei au mo?tenit acest lucru.
Avem nevoie de :
- un pachet brânz? proasp?t? de vaci
- 2 -3 linguri de f?in?
- 1 ou mare sau 2 ou? mai mici
- 3 linguri gri?
- un plic zah?r vanilinat
- sare
- unt, pesmet, zah?r
1. Primul lucru pe care îl face?i este s? pune?i ap? la fiert într-o oal? mai mare, cu un praf de sare.
2. Cel de-al doilea lucru este s? pune?i pe un foc mic o tigaie în care s? pr?ji?i în unt ni?te pesmet cu zah?r.
3. Se amestec? brânza cu fain? ?i gri?ul date prin sit? , cu ou?le, un praf de sare ?i zah?rul vanilinat . Se freac? bine pân? rezult? o past? omogen?.
4. În acela?i timp se modeleaz? papana?ii astfel : aluatul este unul moale ?i de aceea este nevoie s? pres?ra?i f?in? în palme atunci când îi modela?i ca s? nu se lipeasc? de mâini.
5. Când apa începe s? fiarb? da-?i focul mic ?i scufunda?i papana?ii cu ajutorul paletei de spum?. Dac? îi arunca?i în?untru risca?i s? v? arde?i.
6. Se fierb papana?ii la foc mic vreo 5-10 min. pân? ace?tia se ridic? la suprafa??.
7. Când sunt gata se scot tot cu aceea?i palet? cu g?uri , se scurg bine ?i se a?eaz? în tigaia cu pesmetul pr?jit.
8. Se t?v?lesc bine de tot ?i se scot într-un vas de sticl? incasabil?.
Se servesc fierbin?i , cu smântân? sau iaurt.
Articole conexe
Ultimele articole