Petitchef

Papanasi fantome

Made by Liana







Cred ca toate dintre noi a folosit macar o data in viata ei un plic de budinca, o crema, un pachet de frisca sau de inghetata. Adica prafuri. Ei bine, eu m-am hotarat sa folosesc si cutiile de pajituri de la Dr.Oetker si azi inaugurez seria de groazzaaa ;-)
Am scris absolut tot de pe cutie, inclusiv ingredintele compozitie de "praf". Astept pareri pro si contra prafurilor de prajituri.
Pana atunci, va prezint papanasii fantome! Bu-hu-hu!!!

Cutia de Papanasi d la Dr.Oetker contine 260g mix pentru papanasi.
Se mai adauga: 200g branza dulce si 30 ml apa(3 linguri).

Mix pentru papanasi
Ingrediente: faina din grau, zahar, amidon din porumb, agenti de afanare difosfat disodic si carbonat acid de sodiu, sirop de glucoza, lapte praf degresat, emulsificator esterul lactic al mono si digliceridelor cu acizigrasi si esteri ai acizilor grasi cu poliglicerol,vanilina, sare de bucatarie.
Cantitate neta: 260g
O portie(50g) are: 169 calorii, 8% din doza zilnica ecomandata

1.Pregatirea aluatului
Intr-un vas pentru mixer se pune praful pentru papanasi impreuna cu apa si branza dulce. Se amesteca totul cu mixerul (cu spirale)-eu am amestecat cu mana- timp de 3 minute la viteza mica pana se obtine o pasta densa si omogena.



2.Pregatirea papanasilor
Se pune faina intr-un vas si e trec mainile prin faina inainte de modelarea aluatului.
Se ia cu o lingura din aluat si se formeaza bile din aluat de doua dimensiuni: 2-3 cm pentru capac si 6-7 cm pentru papanasii propriu-zisi si se trec prin faina.
Bilele de dimensiuni mai mari se turtesc putin intre maini si e face la fiecare o adancitura in mijloc, formand astfel un inel.

Mie mi-au iesit 6 mari si 6 mici, in timp ce pe cutie scrie 15-17 buc....ha,ha,ha...



3.Modul de prajire
Papanasii astfel formati se prajesc in ulei bine incins, la foc mediu, pe ambele parti.
Se scot si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.



Sugestie de servire
Papanasii se pot servi dupa preferinta cu dulceata(afine, fructe de padure, visine, cirese amare), smanatana si zahar pudra.



Eu i-am umplut cu dulceata de visine, am pus smantana din belsug si le-am facut ochii din doua bombonele tavalite prin ciocolata!



Chiar ca au fost fantome papanasii astia: cum i-am facut, cum au disparut ;-))

Nu uitati sa o votati pe Janet cu:

Chec de Haloween

Va multumesc tare mult!








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Papanasi cu dulceata si smantana
Papanasi cu dulceata si smantana
8 porții
35 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Papanasi moldovenesti
Papanasi moldovenesti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Papanasi fierti
Papanasi fierti
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Papanasi cu branza de vaci fierti
Papanasi cu branza de vaci fierti
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Papanasi fierti cu pesmet
Papanasi fierti cu pesmet
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Papanasi cu smantana si dulceata (reteta video)
Papanasi cu smantana si dulceata (reteta video)
10 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei