Petitchef

Papanasi fantome

Papanasi fantome Made by Liana

Cred ca toate dintre noi a folosit macar o data in viata ei un plic de budinca, o crema, un pachet de frisca sau de inghetata. Adica prafuri. Ei bine, eu m-am hotarat sa folosesc si cutiile de pajituri de la Dr.Oetker si azi inaugurez seria de groazzaaa ;-)
Am scris absolut tot de pe cutie, inclusiv ingredintele compozitie de "praf". Astept pareri pro si contra prafurilor de prajituri.
Pana atunci, va prezint papanasii fantome! Bu-hu-hu!!!

Cutia de Papanasi d la Dr.Oetker contine 260g mix pentru papanasi.
Se mai adauga: 200g branza dulce si 30 ml apa(3 linguri).

Mix pentru papanasi
Ingrediente: faina din grau, zahar, amidon din porumb, agenti de afanare difosfat disodic si carbonat acid de sodiu, sirop de glucoza, lapte praf degresat, emulsificator esterul lactic al mono si digliceridelor cu acizigrasi si esteri ai acizilor grasi cu poliglicerol,vanilina, sare de bucatarie.
Cantitate neta: 260g
O portie(50g) are: 169 calorii, 8% din doza zilnica ecomandata

1.Pregatirea aluatului
Intr-un vas pentru mixer se pune praful pentru papanasi impreuna cu apa si branza dulce. Se amesteca totul cu mixerul (cu spirale)-eu am amestecat cu mana- timp de 3 minute la viteza mica pana se obtine o pasta densa si omogena.

2.Pregatirea papanasilor
Se pune faina intr-un vas si e trec mainile prin faina inainte de modelarea aluatului.
Se ia cu o lingura din aluat si se formeaza bile din aluat de doua dimensiuni: 2-3 cm pentru capac si 6-7 cm pentru papanasii propriu-zisi si se trec prin faina.
Bilele de dimensiuni mai mari se turtesc putin intre maini si e face la fiecare o adancitura in mijloc, formand astfel un inel.

Mie mi-au iesit 6 mari si 6 mici, in timp ce pe cutie scrie 15-17 buc....ha,ha,ha...

3.Modul de prajire
Papanasii astfel formati se prajesc in ulei bine incins, la foc mediu, pe ambele parti.
Se scot si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.

Sugestie de servire
Papanasii se pot servi dupa preferinta cu dulceata(afine, fructe de padure, visine, cirese amare), smanatana si zahar pudra.

Eu i-am umplut cu dulceata de visine, am pus smantana din belsug si le-am facut ochii din doua bombonele tavalite prin ciocolata!

Chiar ca au fost fantome papanasii astia: cum i-am facut, cum au disparut ;-))

Nu uitati sa o votati pe Janet cu:

Chec de Haloween

Va multumesc tare mult!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Papanasi din branza de vaci cu gris
Papanasi din branza de vaci cu gris
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Papanasi moldovenesti
Papanasi moldovenesti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Papanasi de dovlecei
Papanasi de dovlecei
4 porții
40 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Papanasi cu branza de vaci fierti
Papanasi cu branza de vaci fierti
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Papanasi prajiti cu dulceata
Papanasi prajiti cu dulceata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Papanasi din branza de vaci
Papanasi din branza de vaci
5 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează