Petitchef

Pasta de corcoduse (la congelator)




Iata ca n-a trecut prea mult si am aparut cu inca o reteta cu corcoduse (spre bucuria celor care au corcodusi prin preajma si cu siguranta spre disperarea celor care nu au... :D )

E o minunatie de pasta (parca-i bulion :P) cu ajutorul careia puteti acri ciorbele...si pe care am gasit-o la Elisa, dupa un inspirat search pe net :P
E pentru prima oara cand prepar asa ceva...si de fapt si prima oara cand "aud" ca se poate face asa ceva din niste "banale de corcoduse" :))
Elisa, iti multumesc din tot sufletul pentru ideea nemaipomenita!!! :)
...chiar astazi am scos o "tabla" inghetata de corcoduse din congelator si am "aruncat-o" cu pofta si curiozitate mare :P ...intr-o ciorba taraneasca de pui...
Am fost fascinata de aroma si gustul unic pe care l-a imprumutat ciorbitei...asa ca (virgula) ca sa nu mai lungesc vorba, va redau mai jos reteta :D ...si cateva poze intermediare :)

Nu e o reteta cu ingrediente fixe, ceea ce o face si mai atractiva :))
Pe scurt: se pune o oala cu apa la fiert iar in momentul in care apa clocoteste, se adauga corcodusele intregi, spalate si curatate. Se tin 3-5 minute, in functie de cat de coapte sint...
Se scot apoi cu o paleta:



...si dupa ce se mai racesc putin (isi vor lasa si zeama cu ocazia asta...pe care de asemenea o folositi)...le scoateti samburii si pielitele si puneti totul, in pungi, la congelator. Asa a facut Elisa...si asa puteti face si voi :)


Eu, insa, am preferat sa le storc bine de tot :)) ...printr-o strecuratoare, ajutandu-ma de-o lingura de lemn (puneti dedesubt o oala in care sa se scurga compozitia rezultata)...acesta fiind rezultatul:



Aici e doar dupa cateva ore de stat la congelator (n-am mai avut rabdare :D)


...cam atat am adaugat eu ciorbitei:



E minunataaaaa!!! ...sper doar sa mai gasiti corcoduse...daca nu, e bine si la anu' :))






Comentarii:

31/07/2013

Consum de 34 de ani corcoduse ,fara sa stiu altceva ,decat ca sint racoritoare /compotul,ca sint grozave in ciorbe si ca fructe dulci -acrisoare ,exact ce trebuie in zilele imposibile de vara si pe deasupra ca pamintul Romaniei chiar este binecuvintat -le gasesti la tot pasul fara efort -chiar in habitatul urban -intre blocuri ...sintem noi ...corcodusii .

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Cateva cuvinte despre...pasta miso Cateva cuvinte despre...pasta miso

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: