Petitchef

Pasta de lapte praf II

Am incercat o gramada de retete de pasta de lapte praf ca m-am ganditca o sa imi mai fie mai usor sa o prepar . E drept am gasit cateva ,toate mai usor de preparat dar nu mai usor de lucrat cu ea. Asa ca am revenit la vechea mea reteta invatata cu cativa ani in urma, de la un batranel expert in asa ceva.
Pentru cele care lucreaza celelalte retete va sfatuiesc sa probati macar odata metoda asta sa vedeti diferenta.
Cum nu e nevoie de o cantitate exacta si depinde de cat vreti sa faceti , eu va pun aici cantitatea ce am facut-o eu din care ies aproximativ 8-10 trandafiri mari plus frunze . Deci o cana de zahar se pune intr-o craticioara de inox si se acopera cu apa.
Se pune pe foc si se lasa la fiarba pana incepe sa se cristalizeze zaharul.


Apoi incepe partea unde trebuie sa fiti foarte atenti . Cand zaharul fierbe pregatiti o cana cu apa rece, apoi bagati degetele in apa rece si repede in zahar astfel incat sa luati zahar cat prindeti cu trei degete, apoi bagati repede in cana cu apa rece. Nu va fie frica ca nu va ardeti.Daca totusi nu indrazniti , luati cu o lingurita si bagati in apa rece. Cand puteti face bilute cu zaharul si il puteti intinde intre degete ca un fir atunci este gata. Nu trebuie sa fie foarte tare.



Cand ati obtinut aceasta compozitie adaugati o lingurita de otet in zahar si lasati sa mai dea un clocot. Daca vi se para ca e prea tare zaharul cand il probati , adaugati cu o lingura apa. Daca inca nu se face bilute , mai lasati sa fiarba.

Dupa ce zaharul este gata , se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit se amesteca cu o lingura de lemn pana devine alb, apoi se va intari , continuati sa frecati pana cand se inmoaie din nou si devine ca o crema .


Cand ati obtinut acea crema se poate amesteca cu lapte praf. Se toarna pe masa de lucru lapte praf apoi se toarna zaharul. Se framanta pana nu se mai lipeste . Va recomand sa nu il framantati tot pana nu se mai lipeste . Framantati o parte , iar cealalta o lasati deoparte pentru a evita intarirea pentru ca se intareste foarte repede. Daca s-a intarit inainte sa terminati de modelat , inercati sa o framantati bine in mana , pentru ca cu caldura mainii se inmoaie si inca mai puteti lucra cu ea dar nu foarte mult timp.
Va pun aici trandafirii facuti cu aceasta pasta .






Comentarii:

29/01/2014

Ok

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Super o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
31/03/2012

Este foarte practica reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pasta de lapte praf
Pasta de lapte praf
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pasta de zahar
Pasta de zahar
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCateva cuvinte despre...pasta misoCateva cuvinte despre...pasta misoDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: